Boris Johnson o susţine pe Priti Patel, ministrul său de interne, acuzată de hărţuire

Publicat:

Premierul britanic Boris Johnson şi-a exprimat vineri susţinerea pentru ministrul său de interne Priti Patel, care a fost nevoită să prezinte scuze după ce a fost acuzată de hărţuire a membrilor echipei sale, informează AFP, potrivit agerpres.

Liderul conservator a estimat că Patel, 48 de ani, nu a încălcat codul de conduită ministerial, contrar concluziilor unei anchete independente.


Citește și : Noile arme ale Coreei de Nord nu au fost încă verificate

“Premierul are deplină încredere în ministrul de interne şi consideră acum această afacere încheiată”, se menţionează într-un comunicat al guvernului.

Priti Patel i-a mulţumit lui Johnson pentru susţinere, afirmând într-un comunicat că regretă faptul că “persoane au fost afectate de comportamentul său în trecut”. “Nu am avut niciodată intenţia să supăr pe cineva. Îmi place foarte tare să pun în aplicare angajamentele pe care le-am asumat faţă de oamenii acestei ţări şi recunosc că sunt directă şi că uneori am fost frustrată”, a adăugat ea.

Scandalul a izbucnit la sfârşitul lui februarie, cu demisia răsunătoare a celui mai important funcţionar din Ministerul de Interne al Regatului Unit, Philip Rutnam. Acesta a acuzat în faţa camerelor de filmat că Priti Patel s-ar afla la originea unor “scurgeri răutăcioase” împotriva lui în presă, după ce el i-a împărtăşit îngrijorările sale legate de comportamentul ei.

Potrivit acuzaţiilor unor membri ai personalului pe care el le-a citat, Priti Patel “a strigat şi înjurat, denigrând oameni şi cerând lucruri care nu erau rezonabile în mod repetat”. Priti Patel a dezminţit ferm aceste acuzaţii.

Potrivit concluziei unei anchete independente ordonate de Boris Johnson, “comportamentul (lui Priti Patel) a contravenit codului ministerial, chiar dacă nu în mod intenţionat” şi că aceasta poate fi considerat “hărţuire”.

Cu toate acestea, ancheta recunoaşte că Patel putea fi “frustrată” de lipsa de “susţinere” sau de “reactivitate” pe care ar fi putut-o simţi în funcţia sa de ministru. Ancheta constată că de atunci situaţia s-a ameliorat.

Citește și : Mare parte dintre spanioli vor fi vaccinați până vara viitoare

Autorul anchetei, Alex Allan, consilier independent al premierului asupra eticii ministeriale, a demisionat după această susţinere exprimată de Boris Johnson pentru Priti Patel.

Priti Patel, care a făcut campanie alături de Boris Johnson în favoarea ieşirii Regatului Unit din UE, a trebuit să părăsească în 2017 guvernul fostului premier Theresa May pentru că a avut întrevederi neautorizate în Israel, pe vremea când era ministru pentru dezvoltare internaţională.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.