Boris Johnson reduce ‘lista roșie’ la timp pentru mini-vacanţa britanicilor

Publicat:

  • Călătorii vaccinaţi cu schema completă nu vor mai trebui să facă o carantină la întoarcerea în Marea Britanie
  • Miscarea urmează să fie anunțată joi la timp pentru jumătatea mandatului din octombrie
  • Doar nouă țări vor rămâne pe lista roșie care necesită carantinarea în hotel

Restricţiile draconice de călătorie anti-Covid-19 urmează să fie ridicate în multe locații semnificative din străinătate în câteva zile, în timp ce Boris Johnson se pregătește să dezvăluie strategii pentru a readuce societatea și economia la „normalitate” după cea mai gravă pandemie.

The Telegraph transmite că cele 54 de națiuni de pe „lista roșie” a Guvernului vor fi reduse până la 9, începând cu Africa de Sud, Brazilia și Mexic toate fiind anticipate să fie deschise călătoriei fără carantinăla întoarcere în UK în timp pentru mini-vacanţa de la jumătatea lunii octombrie.


Capul Verde și Indonezia ar trebui, de asemenea, să fie eliminate de pe lista roșie – care au nevoie disperată de turiști.

Thailanda ar putea de asemenea să ajungă să fie o locație fără carantină, totuși s-a afirmat că este o „apelare mai marginală”.

Modificările, care vor permite turiștilor complet vaccinați să verifice fiecare dintre națiuni fără a fi nevoie să se autoizoleze la întoarcere, sunt anticipate a fi dezvăluite joi în urma evaluării listei actuale.

Relocarea ar avea ca rezultat o creștere a rezervărilor de către turiști şi un avânt pentru companiile din acest domeniu, deoarece deschide în mod substanțial varietatea de locații folosind soarele sezonului de iarnă.

Reducerea pregătită a restricţiilor marchează o schimbare semnificativă a tehnicii guvernului privind călătoriile în străinătate, după luni de demonstrații ale organismelor pieței și ale consilierilor conservatori asupra limitelor.

Într-un atac deosebit de dur, fostul premier Theresa May a alertat în vara care de-abia s-a terminat că Marea Britanie „rămâne mult în urmă faţă de restul Europei în deciziile de redeschidere”.

Ratele de spitalizare Covid-19 au confundat modelarea care a recomandat ca internările zilnice să fie de 7.000 în această lună, când, de fapt, acestea par să fi ajuns la 600.

Relocarea are loc în timp ce BoJo se pregătește să repornească programul intern al conservatorilor ca urmare a efectului teribil al Covid-19 și a restricţiilor guvernamentale.

Sâmbătă seara, în ajunul conferinței anuale a conservatorilor de la Manchester, prim-ministrul a declarat că lansarea vaccinului „a salvat mii de vieți, a prevenit nenumărate spitalizări și a permis economiei și societății să înceapă să revină la normalitate”.

„Nu am trecut prin Covid pentru a ne întoarce iar la starea lucrurilor precedente – la status quo ante”, spune Johnson.
„Construiți din nou mai bine înseamnă că dorim ca lucrurile să se schimbe și să se îmbunătățească pe măsură ce ne recuperăm.”

O sursă de la Whitehall a declarat: „Ne așteptăm la reduceri accentuate ale listei roșii. Ar putea rămâne doar nouă țări pe listă”.

Sursa a afirmat că miniștrii doreau încă să păstreze limitări în locație pentru a se apăra împotriva versiunilor Covid-19, totuși guvernul dorea să împiedice o politică de călătorie care „este restricționată inutil”.

„Carantina vizată va rămâne, dar în mai puține locuri”, a declarat sursa. O a doua sursă a confirmat că lista roșie a fost redusă „substanțial”.

Luni, Guvernul va schimba sistemul actual de control al traficului cu un plan pe două niveluri care combină listele anterioare într-o clasificare „restul lumii”.

Călătorii în țările care se află pe lista roșie vor trebui în continuare să se pună în carantină într-un hotel în timp ce se întorc în Marea Britanie.

Pe lângă faptul că se ocupă cu lobby-ul intens din partea parlamentarilor și cu cifrele pieței din Marea Britanie, Guvernul a fost de fapt sub presiunea multor națiuni din lista sa roșie pentru a relaxa restricţiile.

Săptămâna trecută, Cyril Ramaphosa, președintele sud-african, a folosit o adresă către țară pentru a arăta că el chiar a făcut lobby personal la Bojo pentru a elimina națiunea de pe lista roșie a Regatului Unit.

Ramaphosa a declarat că „i-a pus cazul Africii de Sud” lui Johnson, „pe care l-a înțeles foarte bine”.

„Sperăm pentru un rezultat pozitiv atunci când subiectul va fi analizat în zilele următoare de către oamenii de știință”, a afirmat el.

O sursă din anturajul discuţiilor din Whitehall a declarat că miniștrii au fost de fapt asigurați că varianta beta, care a declanșat o problemă gravă iarna trecută, a „dispărut în mare măsură” din Africa de Sud.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.