X

Bosch și Microsoft, colaborare pentru a aduce inteligența artificială generativă în industria auto

Bosch și Microsoft, colaborare pentru a aduce inteligența artificială generativă în industria auto

Bosch și Microsoft analizează oportunitățile de colaborare pentru a dezvolta o nouă generație de sisteme de conducere bazate pe inteligența artificială. Bosch și Microsoft intenționează să utilizeze AI pentru a permite vehiculelor să evalueze situațiile de pe drum.

Anunțul a fost făcut la deschiderea evenimentului Bosch Connected World 2024 (Bcw) de la Berlin, care reunește un număr mare de părți interesate din domeniul auto și digital, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

„Bosch lucrează pentru a aduce o nouă dimensiune aplicațiilor de inteligență artificială în vehicule”, a declarat Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al gigantului german de inovație și servicii, conform ANSA.

„Scopul este de a permite inteligenței artificiale generative să dea posibilitatea vehiculelor să evalueze situațiile și să reacționeze în consecință, contribuind la îmbunătățirea siguranței rutiere”.

Pentru a atinge acest obiectiv, cunoștințele Bosch în materie de vehicule și experiența în domeniul AI specifică pentru automobile vor fi importante pentru Microsoft, la fel ca și accesul la datele senzorilor vehiculelor pentru a alimenta AI.

“În cadrul eforturilor noastre de a face drumurile mai sigure”, a declarat Uli Homann, arhitect al Microsoft, “așteptăm cu nerăbdare să explorăm oportunitățile de colaborare cu Bosch pentru a deschide calea către inteligența artificială generativă”.

Faza de “educare” a sistemelor de conducere autonomă de astăzi arată că există loc pentru extinderea AI. Dispozitivele pot detecta persoane, animale, obiecte și vehicule, dar în viitorul apropiat, explică Bosch, AI ar putea ajuta la identificarea unei situații ce ar putea duce la un accident.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Inteligența artificială generativă folosește cantități mari de date pentru a instrui sistemele de conducere autonomă, permițându-le să tragă concluzii mai bune și să acționeze în consecință. De exemplu, pentru a înțelege dacă un obiect încadrat de camera de luat vederi pe drumul din față este o pungă de plastic sau o parte deteriorată a unui alt vehicul. Aceste informații pot fi utilizate pentru a comunica direct cu șoferul, de exemplu prin afișarea unui avertisment sau pentru a iniția manevrele de conducere adecvate, cum ar fi frânarea și aprinderea luminilor de avarie.

Bosch și Microsoft au colaborat deja la dezvoltarea unei platforme software universale pentru o conexiune fără întreruperi între autovehicule și cloud.

Tags: Boschinteligenţă artificialăMicrosoft
Diverse