Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Publicat:

Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Armata rusă continuă să înainteze în Ucraina după ce a cucerit bastionul Avdiivka şi a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din teritoriul ucrainean de la începutul anului, a informat marţi ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, la o întâlnire cu conducerea forţelor armate, informează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“După stabilirea controlului asupra importantului bastion inamic Avdiivka, forţele ruse continuă să-şi îmbunătăţească poziţiile în sectoarele Doneţk şi Kupiansk, ocupând poziţii înalte de la armata ucraineană. De la începutul anului, 327 de kilometri pătraţi au fost eliberaţi de forţele naziste”, a declarat Şoigu.


Citeşte şi: Macron NU exclude trimiterea de trupe occidentale în Ucraina – Stiripesurse.md

Potrivit declaraţiilor sale, în ultima săptămână armata rusă a expulzat forţele ucrainene din oraşele Pobeda, Lastocikine şi Severne din regiunea Doneţk, anexată ilegal de Rusia în septembrie 2022.

Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

“Ca urmare a acţiunilor intense şi hotărâte ale militarilor noştri, potenţialul de război al Forţelor Armate ale Ucrainei este redus. Inamicul pierde în medie 800 de militari şi 120 de maşini de luptă în fiecare zi de la începutul anului, inclusiv cele de fabricaţie străină”, a adăugat Şoigu.

Ministrul apărării rus a estimat numărul militarilor ucraineni căzuţi în luptă la peste 444.000, la câteva zile după ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, furnizase cifra de 31.000 de soldaţi ucraineni ucişi de la începerea invaziei ruse, la 24 februarie 2022.

“După eşecul contraofensivei (ucrainene – n.r.), comandamentul armatei ucrainene încearcă să stabilizeze situaţia trimiţând rezervele rămase pentru a preveni prăbuşirea frontului”, a spus Şoigu, menţionând că Rusia distruge cu “arme de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune” aceste rezerve din ariergarda ucraineană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

VIDEO – Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul

VIDEO - Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul Alte cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.