Brazilia: Partidul lui Lula da Silva va “lupta prin toate mijloacele pentru a garanta candidatura sa” la prezidenţiale

Publicat:

Partidul Muncitorilor (PT) al lui Luiz Inacio Lula da Silva va “lupta prin toate mijloacele pentru a garanta candidatura sa” la alegerile prezidenţiale de la 7 octombrie, a anunţat vineri formaţiunea de stânga după descalificarea fostului preşedinte aflat în închisoare pentru corupţie, relatează AFP, scrie agerpres.

Tribunalului Superior Electoral (TSE) a invalidat în cursul serii de vineri candidatura fostului şef al statului care, din luna aprilie, este efectuează o pedeapsă cu închisoarea de 12 ani şi o lună pentru corupţie pasivă şi spălare de bani.


Citește și : Brazilia: Candidatura lui Lula da Silva la prezidențiale, invalidată de judecători

Fără să mai aştepte votul ultimului din cei şapte judecători, PT a denunţat “violenţa comisă” de TSE împotriva simbolului stângii braziliene şi a anunţat că “va prezenta toate recursurile în faţa tribunalelor pentru a fi recunoscute drepturile lui Lula prevăzute de lege şi tratatele internaţionale ratificate de Brazilia”.

“Îl vom apăra pe Lula pe stradă, cu poporul, pentru Lula este candidatul speranţei”, a scris conducerea PT într-un comunicat.

“Este o minciună să spui că legea Ficha Limpa (Cazier Curat) împiedică o candidatură a tuturor persoanelor condamnate în a doua instanţă”, a continuat partidul, referindu-se la cei 145 de candidaţi la municipalele din 2016 aflaţi într-o situaţie asemănătoare cu Lula, dintre care mai mult de jumătate au fost aleşi.

“Este o minciună să spui că Lula nu poate participa la alegeri pentru că este deţinut”, a adăugat PT, Lula fiind unul dintre fondatorii săi în anii 1980.

Citește și : Uniunea Europeană acordă venezuelenilor un ajutor de 35 de milioane de euro

Partidul a mai invocat recomandarea Comitetul ONU pentru Drepturile Omului care a cerut recent Braziliei să îi permită lui Lula să participe la alegerile prezidenţiale atât timp cât toate apelurile sale în instanţă nu au fost încă judecate.

“Brazilia are obligaţia de a se supune” deciziei Comitetului, a subliniat partidul, citat de AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină Decizia Novo Nordisk de a opri vânzarea insulinei cu...

Beneficiile medicamentului Leqembi pentru Alzheimer cresc (studiu)

Beneficiile medicamentului Leqembi pentru Alzheimer cresc (studiu) Beneficiul medicamentului Leqembi de la Eisai și Biogen la pacienții cu Alzheimer în stadiu incipient pare să crească...

Concentrațiile de metale grele din majoritatea ciocolatei nu prezintă riscuri pentru sănătate (studiu)

Concentrațiile de metale grele din majoritatea ciocolatei nu prezintă riscuri pentru sănătate (studiu) Concentrațiile de metale grele găsite în porții unice de ciocolată și produse...

Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere

Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere. Instrumentul trimite notificări în timp...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.