Brazilia va deschide un centru de stocare a ajutoarelor umanitare pentru Venezuela

Publicat:

După Columbia, Brazilia va deschide la graniţă un al doilea centru pentru a stoca ajutoare umanitare pentru Venezuela, a anunţat luni, la Brasilia, un emisar al opozantului Juan Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar de către 50 de ţări, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Putem spune oficial că va fi cel de-al doilea cel mai mare centru de depozitare după cel de la Cucuta (Columbia) şi că Brazilia s-a alăturat coaliţiei”, care face presiune pentru plecarea preşedintelui Nicolas Maduro, a declarat Lester Toledo, responsabil pentru coordonarea acestor ajutoare, după o întâlnire la Brasilia cu ministrul de externe Ernesto Araŕşjo.


Citește și : Pompeo avertizează aliaţii că relaţiile cu Huawei vor îngreuna parteneriatele cu Washingtonul

Centrul de stocare brazilian va fi instalat în statul de frontieră Roraima, unde zeci de migranţi se refugiază zilnic din cauza crizei economice şi politice din Venezuela.

“În zilele următoare vom vizita sediile cu autorităţile braziliene pentru a vedea unde va fi amplasat acest centru şi de săptămâna viitoare vom organiza sosirea acestor ajutoare umanitare”, a explicat Toledo.

“Sunt zeci de ţări din America şi Europa care se pregătesc să trimită primele tone de medicamente şi alimente”, a adăugat el.

Mai multe tone de medicamente, alimente şi produse de primă necesitate sunt stocate de joi în Cucuta, chiar lângă podul transfrontalier Tienditas, pe care soldaţii venezueleni l-au blocat cu două containere şi o cisternă.

Preşedintele socialist Nicolas Maduro blochează intrarea acestor ajutoare, negând existenţa unei “crize umanitare” şi atribuie situaţia de criză sancţiunilor americane.

Citește și : Patru persoane au murit în urma prăbuşirii elicopterului militar într-un cartier din Istanbul

Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie, după ce parlamentul l-a declarat pe Nicolas Maduro ‘uzurpator’ în urma realegerii sale într-un scrutin a cărui corectitudine a fost pusă sub semnul întrebării atât în Venezuela, cât şi în străinătate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CSP a numit în funcție cinci procurori

CSP a numit în funcție cinci procurori Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a acceptat să numească în funcție cinci candidați la funcția de procuror, cu...

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național Pentru ca procesul de modernizare și reabilitare a drumurilor să...

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor 

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor Prezentă la ședința de constituire a noului Parlament European, Diana Șoșoacă, îmbrăcată în costum...

Un străin a rămas fără câteva mii de lire sterline pe AIC

Un străin a rămas fără câteva mii de lire sterline pe AIC Un străin a rămas fără 3 950 de lire sterline pe Aeroportul Internațional...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.