Brigitte Bardot va publica o carte-testament, un ‘bilant’ al luptei sale pentru drepturile animalelor

Publicat:

Fosta actrita franceza Brigitte Bardot care a militat în ultimele patru decenii pentru cauza animalelor, va publica la 25 ianuarie o ”carte-testament” pe care aceasta a prezentat-o drept un ”bilant al existentei sale, al luptei pentru drepturile animalelor si o marturie profunda a dezgustului (sau)”, dupa cum a declarat vedeta marti pentru AFP.

”Va fi bilantul existentei mele. Se va intitula ‘Larmes de combat’. Nu voi mai scrie niciodata alte carti. Va fi bilantul complet al viziunii mele asupra lucrurilor, asupra societatii, asupra modului în care suntem guvernati si asupra felului în care sunt tratate animalele în tara mea”, a spus ea.


Editura Plon prezinta cartea drept “o reflectie inedita, calma si totodata revoltata cu privire la existenta si la sensul luptei sale”.

Cea mai recenta carte a fostei actrite dateaza din 2003. “Un cri dans le silence”, a stârnit polemici din cauza pozitiilor radicale expuse.

Vedeta în vârsta de 83 de ani, devenita celebra în special datorita rolului din ”Et Dieu créa la femme”, un film din 1956 semnat de Roger Vadim, traieste pe domeniul sau din apropiere de Saint-Tropez (sud-est) de unde emite frecvent mesaje pentru apararea drepturilor animalelor criticând vânatoarea, gradinile zoologice, abatoarele sau circurile.

Criticile ferventei activiste nu l-au ocolit nici pe Papa Francisc. În luna septembrie, Bardot i-a reprosat papei, într-o scrisoare, ca “nici macar o data nu ati avut pentru animale compasiunea pe care o asteptam de la dumneavoastra”. În 2016, vedeta a afirmat ca papa Francisc este ca un “blestem pentru animale”, dupa decizia acestuia de a demola biserica pariziana Sainte-Rita, cunoscuta pentru faptul ca gazduieste o binecuvântare anuala pentru animale.

Bardot urmeaza sa publice miercuri în cotidianul Le Parisien o scrisoare deschisa adresata guvernului francez cu ocazia lansarii unei campanii initiata de fundatia care îi poarta numele împotriva exploatarii animalelor pentru blana, mentioneaza AFP.

Ea citeaza tarile europene care interzic vânatoarea cu câini antrenati special, sacrificarea animalelor fara asomare, îndoparea gâstelor si a ratelor pentru obtinerea de foie gras, exploatarea animalelor în circuri si pentru blana si continua cu întrebarea: ”Si Franta?”.

“Cauza animalelor este a cincea roata la caruta prezidentiala!”, a declarat marti Bardot pentru AFP.

“(Presedinte Emmanuel) Macron nu are nicio compasiune pentru animale si natura: în Chambord, tocmai i-a felicitat pe vânatori în fata capturilor lor înca fierbinti! Este scandalos si foarte deplasat!”, a declarat revoltata Brigitte Bardot în cadrul interviului telefonic.

Fundatia sa a lansat marti o noua campanie de panotaj stradal împotriva exploatarii animalelor pentru blana. Pe panouri este înfatisat un barbat care poarta o jacheta cu guler de blana din care curge sânge. “Îmi plac animalele … moarte!”, indica sloganul afisat pe cele o mie de panouri publicitare amplasate, pe care este mentionata si adresa de internet www.jeneportepasdefourrure.com.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.