Britanic suspectat că a ajutat un oligarh să ‘fenteze’ sancţiunile

Publicat:

Un om de afaceri britanic suspectat de justiţia americană că l-a ajutat pe oligarhul rus Oleg Deripaska să evite sancţiunile a fost arestat şi eliberat condiţionat marţi, a anunţat Agenţia britanică de luptă împotriva crimei organizate (NCA), transmite AFP, potrivit agerpres.

“În urma unei cereri de extrădare din partea Statelor Unite”, Graham Bonham-Carter, suspectat că l-a ajutat pe Oleg Deripaska să ascundă proprietatea mai multor bunuri imobiliare, a fost prezentat marţi în faţa justiţiei la Londra, înainte de a fi eliberat condiţionat, potrivit unui comunicat al NCA.


Citește și: Ruşii fug de încorporare inclusiv cu iahturi spre Coreea de Sud – Black News

Într-un comunicat, Departamentul american de Justiţie a indicat că Washingtonul va căuta să obţină extrădarea lui, în legătură cu sancţiuni din 2018 împotriva lui Deripaska, un aliat al preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi fondator al gigantului rus al aluminiu Rusal.

Graham Bonham-Carter, 62 de ani, este suspectat că are legaturi cu oligarhul de 52 de ani, sancţionat atât de SUA, cât şi de Marea Britanie, prin bunuri imobiliare în ambele ţări a căror proprietate este ascunsă prin intermediul unor companii înregistrate în Insulele Virgine Britanice sau alte teritorii de peste mări.

Omul de afaceri britanic a fost inculpat în Statele Unite, printre altele, pentru încălcarea legii sancţiunilor legate de situaţia din Ucraina, potrivit NCA.

Citeşte şi: Biden despre Putin: ‘A făcut un calcul greşit în Ucraina!’ – Black News

Două proprietăţi ale lui Deripaska la Londra sunt incluse în bunurile îngheţate de sancţiuni: un imobil şi un birou în cartiere de lux, estimate la peste 50 de milioane de lire sterline (peste 56 de milioane de euro), potrivit NCA.

În ce îl priveşte, Oleg Deripaska a fost inculpat la sfârşitul lui septembrie de justiţia americană alături de partenera sa şi de alte două persoane pentru că ar fi pus la punct un plan de obţinere a cetăţeniei americane celor doi copii ai săi, încălcând sancţiunile decise de Statele Unite. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.