Bucureştiul emite o avertizare de călătorie în Franţa

Publicat:

Bucureştiul emite o avertizare de călătorie în Franţa

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a emis o atenționare de călătorie pentru Franța, unde, până miercuri dimineață, sunt posibile perturbări ale circulației mijloacelor de transport în contextul unei greve la nivel național, transmite News.ro.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că sindicatele reunite ale lucrătorilor din Franța au lansat apeluri la mobilizări în vederea unei greve la nivel național începând de luni, ora 19:00, până miercuri, ora 08:00, pentru abrogarea reformei pensiilor și creșterea salariilor.


Citeşte şi: Alertă aeriană la Kiev: Ruşii au atacat cu drone timp de peste cinci ore – Stiripesurse.md

Detalii privind circulația trenurilor naționale (TGV, Ouigo) și locale (TER, Intercités, Transilien) vor fi disponibile cu 24 până la 48 de ore înainte, pe paginile de internet https://www.sncf-connect.com/aide/informations-situation-perturbee și https://www.sncf-connect.com/train/greve.

Bucureştiul emite o avertizare de călătorie în Franţa

Transportul public urban ar putea fi, de asemenea, perturbat.

Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte paginile de internet ale rețelei locale de transport pentru prognoze ale traficului și regiei autonome de transporturi pariziene – RATP: https://www.ratp.fr/.

Informații privind circulația unor linii de autobuze, tramvaie, metrouri, precum și pentru RER, vor fi disponibile cu 24 până la 48 de ore în avans.

USACgt și sindicatul Direcției Generale a Aviației Civile (DGAC) au lansat un apel la mobilizare, ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian. În cazul unui impact asupra traficului, DGAC ar putea solicita companiilor aeriene reducerea traficului, comunicarea urmând să se facă cu 24 de ore până la 48 de ore înainte de grevă. Pasagerii vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor prin SMS. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe paginile de internet https://www.parisaeroport.fr/ și https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols/compagnies-aeriennes.

Bucureştiul emite o avertizare de călătorie în Franţa

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: https://paris.mae.rohttps://cgparis.mae.ro/https://lyon.mae.rohttps://marsilia.m

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Marine Le Pen, judecată la Paris pentru utilizare abuzivă a fondurilor parlamentare europene

Marine Le Pen, judecată la Paris pentru utilizare abuzivă a fondurilor parlamentare europene Marine Le Pen, liderul formațiunii de extremă dreapta Reunirea Națională (RN) din...

CEC a admis parțial contestația PSRM

CEC a admis parțial contestația PSRM Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au admis parțial, în cadrul ședinței de duminică, 29 septembrie, contestația depusă de Partidul...

Disensiuni politice în Găgăuzia: Vicepreședintele Alexandru Tarnavschi demis din nou

Disensiuni politice în Găgăuzia: Vicepreședintele Alexandru Tarnavschi demis din nou Alexandru Tarnavschi, recent numit vicepreședinte al Adunării Populare a Găgăuziei (APG), contestă în instanță...

Pictura murală dedicată olimpicilor. Se întrezărește un nou scandal

Pictura murală dedicată olimpicilor. Se întrezărește un nou scandal Pare să se contureze un nou scandal legat de pictura murală dedicată olimpicilor moldoveni. Citește și: SFS...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.