Budapesta ‘dă de pământ’ cu un raport european: ‘Vor să pedepsească Ungaria!’

Publicat:

Raportul elaborat de eurodeputata Judith Sargentini ‘este o încercare de a pedepsi Ungaria’ pentru politica sa independentă şi suverană în domeniul migraţiei, a declarat miercuri Gergely Gulyas (foto), şeful de cabinet al Biroului prim-ministrului ungar, potrivit MTI, transmite şi agerpres.

Raportul elaborat de eurodeputata Judith Sargentini constată ”un risc clar de încălcare gravă de către Ungaria a valorilor Uniunii Europene” şi cere activarea procedurii articolului 7, care suspendă dreptul de vot al unui stat în Consiliul European.


Citeşte şi: Emisari ai Seulului au ajuns la Phenian

Într-un interviu acordat Inforadio, oficialul ungar a spus că Budapesta şi Comisia Europeană au ajuns la acorduri asupra majorităţii temelor relevante incluse în raportul Sargentini. El a adăugat că singura problemă rămasă este politica în domeniul migraţiei, inclusiv ceea ce, în opinia eurodeputatei, ‘guvernul ungar face greşit’.

Ungaria protejează frontierele externe ale Uniunii Europene şi afirmă clar că depinde de cetăţenii fiecărei ţări să decidă alături de cine vor să trăiască, a subliniat Gergely Gulyas.

Citeşte şi: Donald Trump vrea ca toată lumea să pună o presiune maximă pe Iran

Raportul Sargentini va fi dezbătut în plenul Parlamentului European pe 11 septembrie. În opinia lui Gulyas, este corect că Ungaria va fi reprezentată şi apărată de premierul Viktor Orban la această dezbatere.

Referitor la alegerile europene de anul viitor, oficialul ungar a accentuat că actualul executiv de la Budapesta doreşte să se asigure că Partidul Popular European (PPE, la care este afiliată formaţiunea Fidesz, aflată la guvernare în Ungaria) rămâne cea mai mare forţă politică din Parlamentul European. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.