Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025

Publicat:

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025, conform unui anunţ făcut miercuri de Ministerul Culturii.

Propunerea a fost votată la 31 iulie în cadrul sesiunii curente a Comitetului UNESCO ce se desfăşoară la Delhi, în India, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Partea bulgară şi-a anunţat candidatura după ce ministrul culturii, Naiden Todorov, a avut o serie de întrevederi cu delegaţi din mai multe ţări. Această iniţiativă a fost susţinută de toate partidele parlamentare din Bulgaria.

Ministrul Todorov a subliniat că va fi o oportunitate imensă pentru toţi cei implicaţi în cultură şi ştiinţă de a se întâlni şi a face schimb de experienţă cu colegi din toate părţile lumii şi că va aduce beneficii pentru afaceri, tineret dar şi întreaga ţară în ansamblu. “Candidatura Bulgariei a reuşit ceva considerat de mulţi drept ‘imposibil’ – a unit toate partidele parlamentare în jurul unei cauze”, a adăugat ministrul.

La 30 iulie Consiliul de Miniştri a aprobat candidatura prof. dr. Nikolai Nenov pentru preşedinţia celei de-a 47-a sesiuni a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO din 2025 şi ca sesiunea să se desfăşoare la Sofia în iunie/iulie 2025.

Nikolai Nenov este profesor de muzeologie şi etnologie, director al Muzeului de Istorie Regională din Ruse. Interesele sale ştiinţifice cuprind domeniul moştenirii culturale şi muzeologia, probleme de etnologie urbană şi de turism cultural. El este expert în patrimoniu cultural imaterial şi lector la Universitatea din Ruse. Prof. Nenov este membru al Consiliului Naţional pentru Patrimoniul Cultural Imaterial din cadrul Ministerului Culturii.

Găzduirea unui eveniment atât de prestigios demonstrează determinarea ţării pentru conservarea patrimoniului mondial şi promovarea cooperării internaţionale în acest domeniu, conform Ministerului Culturii, care a adăugat că acest lucru va aduce şi avantaje semnificative pentru Bulgaria, cum ar fi creşterea prestigiului internaţional al ţării; creşterea interesului pentru situri culturale şi naturale care va stimula fluxul de turişti şi economia; noi oportunităţi pentru întărirea relaţiilor diplomatice şi a cooperării cu alte ţări; creşterea şanselor de a obţine asistenţă financiară şi tehnică din partea UNESCO pentru protejarea şi dezvoltarea siturilor de patrimoniu mondial; precum şi promovarea educaţiei şi a conştientizării oamenilor cu privire la importanţa patrimoniului cultural şi natural.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

La cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO sunt aşteptate să participe delegaţii din 150 de ţări, în total aproximativ 1.500 de persoane. Sesiunea se desfăşoară de obicei timp de 10 zile în lunile iunie – iulie. Pe lângă sesiunea principală vor fi organizate forumuri specializate şi evenimente ale diferitelor ţări.

Bulgaria a fost acceptată ca membră a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură UNESCO la 17 mai 1956. Ultima dată când această ţară a găzduit un forum similar al organizaţiei a fost în 1985.
 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Soluţia găsită de rapperul Snoop Dog pentru a face faţă caniculei de la Jocurile Olimpice

Soluţia găsită de rapperul Snoop Dog pentru a face faţă caniculei de la Jocurile Olimpice Valul de căldură continuă să se răspândească în Franţa, cu...

‘Planeta maimuţelor: Noul regat’ şi ‘Crime în imobil’, sezonul 4, între noutăţile lunii august la Disney+

'Planeta maimuţelor: Noul regat' şi 'Crime în imobil', sezonul 4, între noutăţile lunii august la Disney+ "Planeta maimuţelor: Noul regat", "Exploratorii oceanelor", o producţie National...

VIDEO – Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting

VIDEO - Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting Megan Thee Stallion a cântat marţi la Atlanta, la...

FIFA și-a confirmat suportul pentru FMF

FIFA și-a confirmat suportul pentru FMF Conducerea Federației Moldovenești de Fotbal a avut astăzi o întrevedere oficială cu Președintele FIFA Gianni Infantino și Secretarul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.