Cea mai bună fotografie a anului este cea a protestatarului cuprins de flăcări în Venezuela

Publicat:

O fotografie impresionantă a unui bărbat care fuge cuprins de flăcări în timpul protestelor din Venezuela, realizată de fotoreporterul agenţiei France Presse Ronaldo Schemidt, a primit joi seară, la Amsterdam, prestigiosul premiu World Press Photo 2018, informează DPA, potrivit agerpres.

Autorul fotografiei câştigătoare, intitulată ”Venezuela Crisis”, va fi răsplătit cu suma de 10.000 de euro.


Citeşte şi: Scandalul de la Academia Suedeză continuă: Secretarul permanent şi-a dat demisia

Ronaldo Schemidt, fotograf AFP în Mexic, l-a surprins pe Jose Victor Salazar Balza, în vârstă de 28 de ani, în timpul protestelor violente împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, care au avut loc în Caracas, în mai 2017.

Balza, care poartă o mască de gaze în imagine, a fost imortalizat după ce a fost cuprins de flăcările răspândite de rezervorul unei motociclete incendiate. Tânărul a supravieţuit incidentului, dar a suferit arsuri de gradul unu şi doi.

Imaginea, care a fost preferată celorlalte cinci instantanee intrate în competiţie, a fost descrisă, de către preşedinta juriului Magdalena Herrera, ca ”o fotografie clasică, plină de energie şi dinamism”.

”Nu îl reprezintă doar pe el şi propria arsură, ci şi ideea unei Venezuele în flăcări”, a spus un membru al juriului, Whitney C Johnson.

Citeşte: Ucraina ‘studiază’ acuzaţiile privind finanţarea libiană a Iuliei Timoşenko

Fotograful irlandez Ivor Prickett a fost nominalizat anul acesta de două ori în categoria principală pentru imaginile realizate în Mosul.

În cadrul ceremoniei, 42 de fotografi au fost premiaţi în cadrul celor opt categorii separate ale competiţiei la care s-au înscris peste 4.500 de fotografi şi peste 73.000 de imagini.

Toate fotografiile câştigătoare vor fi prezentate publicului în cadrul unei expoziţii organizate în 45 de ţări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.