‘Bye Bye Bibi!’ Mii de israelieni cer în stradă demisia lui Netanyahu

Publicat:

Câteva mii de israelieni au cerut, vineri, la Tel Aviv, demisia premierului Benjamin Netanyahu, în prima manifestaţie de când poliţia a recomandat să fie inculpat în legătură cu fapte de corupţie, relatează AFP, potrivit news.ro.

Manifestanţii, veniţi în cuplu şi cu copii mulţi dintre ei, s-au adunat într-o atmosferă veselă, în apropiere de Teatrul Naţional, agitând, pe o vreme însorită, pancarte cu portretul lui Netanyahu şi, pe fond galben, inscripţia ”Crime Minister” în engleză.


Citeşte şi: Tăntălăul şi gogomanul. Doi chinezi sunt cei mai proşti hoţi din istorie – VIDEO

“Bye Bye Bibi”, proclamau alte postere în ebraică, folosind porecla premierului.

”Mincinos, mincinos”, au scandat manifestanţii, când unul dintre vorbitori a luat în derâdere proclamaţiile constante de nevinovăţie ale lui Netanyahu.

Tel Avivul, capitala economică, culturală şi liberală a Israelului, este de mai multe luni teatrul unei manifestaţii săptămânale care cer inculparea şi plecarea lui Netanyahu, aflat la putere, în total, de aproape 12 ani.

Adunarea de vineri este prima de după ce poliţia a anunţat marţi că a adunat suficiente probe pentru a-l inculpa pe Netanyahu de corupţie în două cazuri.

În pofida faptului că erau anticipate de mult, recomandările poliţiei au provocat un tumult politic. Decizia inculpării îi aparţine, în prezent, procurorului general şi ar putea să dureze luni.

Citeşte şi: Guantanamo este PREGĂTITĂ să primească noi deţinuţi

Chiar şi inculpat, Netanyahu nu este obligat legal să demisioneze. Însă presiunea unei eventuale inculpări ridică deja problema viitorului său la şefia Guvernului.

Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a încercat să încheie un acord cu cel mai mare cotidian plătit israelian în vederea unei acoperiri favorabile a acţiunii sale politice.

În celălalt dosar, poliţia îl suspectează pe Netanyahu şi pe membri ai familiei sale că au primit din partea unor personalităţi extrem de bogate trabucuri de lux, sticle de şamanie şi bijuterii în valoare de un milion de shekeli, în schimbul unor favoruri financiare sau personale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.