Cadrul normativ în domeniul explozivilor de uz civil – stabilește noi condiții de cumpărare

Publicat:

Cadrul normativ în domeniul explozivilor de uz civil – stabilește noi condiții de cumpărare

Domeniul explozivilor de uz civil va fi reglementat de o lege nouă. Deputații au aprobat în prima lectură, la ședința plenară de astăzi, PROIECTUL de lege privind regimul explozivilor de uz civil.

Proiectul, elaborat de Ministerul Afacerilor Interne, propune armonizarea legislației naționale la cadrul normativ european în ceea ce privește punerea la dispoziție pe piață și controlul explozivilor de uz civil.


Citește și Directoarea unei grădinițe din Chișinău, depistată cu peste jumătate de milion de lei 

Noua lege stabilește condițiile în care cumpărarea, vânzarea, deținerea, folosirea și operațiunile cu explozivii de uz civil sunt permise pe teritoriul țării noastre. Astfel, introducerea pe piața Republicii Moldova a acestor explozivi este admisă numai în condițiile în care acestea respecta cerințele esențiale de securitate. Cetățenii străini nu vor avea acces la efectuarea operațiunilor și lucrărilor cu exploziv pe teritoriul Republicii Moldova.

Cadrul normativ în domeniul explozivilor de uz civil – stabilește noi condiții de cumpărare

Documentul mai prevede obligațiile producătorilor, distribuitorilor precum și a importatorilor de explozivi de uz civil; condițiile de licențiere pentru desfășurarea operațiunilor de comercializare, depozitare, import, export, reexport a acestor produse;  de transport al explozivilor, precum și reglementări privind atestarea artificierilor pentru lucrări de preparare și/sau de manipulare a explozivilor.

O altă prevedere proiectului vizează controlul privind respectarea regimului explozivilor de uz civil, care se va realiza de către Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică.

Potrivit autorilor inițiativei legislative, implementarea prevederilor proiectului va spori eficiența autorităților abilitate cu funcții de control și supraveghere a pieței, precum și agenților economici licențiați pentru efectuarea operațiunilor cu exploziv privind procurarea, importul, transportul, tranzitul, depozitarea, prepararea, precum și folosirea acestora în strictă conformitate cu destinația lor specială.

Proiectul va fi propus Parlamentului spre examinare și în lectura a doua.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.