Un cameraman sirian a fost ucis în timp ce urmărea confruntările armate în Idleb

Publicat:

Un cameraman sirian care lucra pentru reţeaua de televiziune pro-regim Sama a fost ucis vineri în timp ce urmărea confruntările armate de la graniţa provinciei Idleb, în nord-vestul ţării, a anunţat agenţia de presă siriană Sana, citată de AFP.

‘Teroriştii au luat ca ţintă o echipă de presă a canalului prin satelit Sama, în apropierea satului Oum Haratain’, la sud de oraşul Idleb, a indicat agenţia, potrivit agerpres .


Canalul a confirmat pe pagina sa de Facebook că Karam Qabisho a fost ucis, dar nu a prezentat detalii privind circumstanţele exacte ale morţii.

Citește și : Armata israeliană a efectuat noi raiduri aeriene în Fâşia Gaza

Violenţele au izbucnit în această săptămână în această regiune a ţării aflată în război în timp ce forţele regimului susţinute de aviaţia rusă au atacat rebeli şi jihadişti la graniţa provinciei Idleb, ultima care nu este controlată încă de guvern.

Regimul de la Damasc şi aliaţii săi luptă împotriva rebelilor dominaţi de Fateh al-Cham, fost braţ al reţelei teroriste Al-Qaida.

Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG cu baza în Marea Britanie, cel puţin 68 de persoane au fost ucise de joi în lupte, între care cel puţin 21 de civili.

În octombrie, un jurnalist care lucra pentru un canal de televiziune pro-opoziţie a fost ucis de tiruri de obuz în provincia Damasc şi un alt angajat al televiziunii de stat a murit în explozia unei mine în provincia Homs.

În martie, Reporteri fără Frontiere (RSF) anunţa că 211 jurnalişti au fost ucişi în şase ani de război în Siria, cea mai periculoasă ţară din lume pentru presă în ultimii ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.