Camerun : Cei doisprezece turişti italieni şi elveţieni răpiţi, eliberați în zona anglofonă

Publicat:

Doisprezece turişti italieni şi elveţieni, răpiţi la o dată nedeterminată în zona anglofonă a Camerunului, au fost eliberaţi luni de către armata cameruneză, au anunţat miercuri autorităţile de la Yaounde, în timp ce relatările despre conflictul dintre separatiştii anglofoni şi armată sunt tot mai rare, relatează AFP, conform agerpres.

”O operaţiune a permis eliberarea a 12 turişti europeni” în regiunea Sud-Vest luni, a afirmat ministrul comunicaţiilor, Issa Tchiroma Bakary, potrivit unui articol publicat în cotidianul Cameroon Tribune.


Citește și : Șeful diplomaţiei nord-coreene se va întâlni cu omologul său rus pe 10 aprilie (Kremlin)

Cei şapte elveţieni şi cinci italieni se aflau în Camerun cu organizaţia denumită ”African Adventure Group”. Ei au fost răpiţi de ”o bandă de terorişti” în localitatea Muongo-Ndor, în timp ce se îndreptau către Twin Lakes, două lacuri situate în sectorul Kupe Muanengumba.

După arestarea unor lideri politici ai separatiştilor camerunezi în Nigeria în ianuarie, separatiştii au ameninţat de mai multe ori pe reţelele sociale că vor ataca interese străine în două regiuni anglofone. Au fost lansate apeluri la boicotarea băncilor străine, a aeroporturilor situate în zona francofonă şi a magazinelor străine.

Gruparea armată Ambazonia Defense Forces (ADF), una dintre principalele grupări armate din zonele anglofone, a dezminţit că se află la originea răpirii turiştilor occidentali, potrivit unor declaraţii ale şefului său, Cho Ayaba.

Nici o revendicare a răpirii celor 12 turişti nu a fost formulată.

În regiunile Nord-Vest şi Sud-Vest trăiesc locuitorii anglofoni ai Camerunului, respectiv 20 % din populaţie. Aceste regiuni se confruntă de peste un an cu o profundă criză socio-politică, care încetul cu încetul s-a transformat într-un conflict armat de intensitate scăzută.

Citește și : SUA au luat o decizie cu privire la viitorul prezenţei militare în Siria şi o vor anunţa ‘în curând’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.