Campania electorală actuală a fost ‘cea mai murdară din istoria Moldovei’ (experți)

Publicat:

Experţii consideră că campania electorală actuală a fost “cea mai murdară din istoria Moldovei”. După cum relatează “INFOTAG”, politologul Vladislav Kulminski consideră că “republica se confruntă cu un atac fără precedent din exterior”.

“Am văzut noi “tehnologii” dezvoltate de oligarhii fugari cu sprijinul Rusiei. Au aplicat deja această “experienţă” la Orhei şi Găgăuzia. Văzând că pot câştiga alegerile cumpărând voturi, au trecut la Bălţi şi în toată republica. Din păcate, autorităţile nu au putut face faţă acestei provocări; instituţiile de aplicare a legii nu au acţionat eficient”, a declarat Kulminski la TV8.


Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Directorul Asociaţiei pentru democraţie participativă (ADEPT), Igor Boţan, care observă procesele alegătorilor de 30 de ani, a menţionat că “este prima dată când se întâmplă acest lucru în Moldova”.

“Din păcate, democraţia este foarte slabă şi foarte vulnerabilă. Reprezentanţii grupurilor infracţionale au înţeles acest lucru. A fost adoptat un nou Cod electoral şi au fost create condiţiile pentru alegeri libere. S-a dovedit însă că nu toţi participanţii la procesul electoral vor să respecte regulile; ei caută modalităţi de a prelua puterea. Şi nu au linii roşii”, a spus Boţan.

Istoricul Octavian Ţîcu a declarat duminică seara la Jurnal-TV că “aceste alegeri au arătat că avem trei tipuri de partide – pro-europene, putiniste şi partide ale grupurilor criminale organizate”.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

“Şi am văzut că ultimele două categorii au acţionat împreună la aceste alegeri. Au folosit banii din Rusia pentru a compromite procesul electoral şi a prelua puterea în Moldova. Este trist că partidele europene nu s-au putut uni pentru a rezista la asta”, a constatat Ţîcu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat

VIDEO - Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat Dacă vă temeți că nu beți suficientă...

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.