Câmpul de luptă din Ucraina, mai periculos ca niciodată: soldații nu se mai pot deplasa decât pe jos din cauza dronelor

Publicat:

Câmpul de luptă din Ucraina, mai periculos ca niciodată: soldații nu se mai pot deplasa decât pe jos din cauza dronelor

Câmpul de luptă a devenit mai periculos ca niciodată din cauza amenințării permanente a dronelor FPV. Soldații ucrainenii au declarat pentru NYT că se deplasează pe jos, uneori kilometri întregi, în timp ce aprovizionarea și evacuările se fac cu mare dificultate, scrie adevărul.ro

Moralul este în regulă. Însă din punct de vedere fizic suntem epuizați”, spune comandantul adjunct al batalionului, care folosește indicativul Shira, după ce infanteriștii din Brigada Mecanizată 117 au primit ultimele indicații despre ruta de urmat spre pozițiile lor.


Capturarea orașului Robotîne din sud-estul regiunii Zaporojie a fost tot ceea ce au reușit să obțină trupele ucrainene în cadrul contraofensivei lansate în vară.  Străpungerea decisivă așteptată n-a mai avut loc. Acum, în tranșeele din jurul Robotîne, rușii, aflați în ofensivă, lansează zilnic atacuri, în timp ce ucrainenii sunt acut conștienți de necesitatea de a nu le ceda niciun pic de teren.

„Este ceva în genul unui joc de ping-pong”, a comentat un comandant de pluton al Gărzii Naționale Ucrainene al cărui indicativ este Planshet. „Există o porțiune de 100-200 de metri care e continuu cucerită și recucerită”, a subliniat el.

Soldații și comandanții ucraineni intervievați în ultimele săptămâni de-a lungul unei vaste întinderi a frontului central și estic au dezvăluit că atacurile rusești au crescut atât de mult în intensitate încât operațiunile în apropiere de prima linie nu au fost niciodată mai riscante.

Orașul Orihiv, situat la aproximativ 12 mile nord de Robotîne, a servit cândva drept centru de comandă pentru contraofensivă. Acum este doar o cochilie goală, strada principală este pustie, iar craterele masive sunt mărturia bombardamentelor asupra orașului.

În prezent însă, soldații se deplasează cu multă precauție din cauza celei mai noi amenințări: dronele FPV. Este arma momentului – rapidă și de o mare letalitate.

Astfel, soldații ucrainenii de aici s-au văzut nevoiți să abandoneze vehiculele și să opereze pe jos în preajma frontului.

Ambele armate fac apel la drone comerciale ieftine pentru a vâna soldați și echipamente și a scuti timpul necesar transmiterii coordonatelor către artilerie.

Acum că au tot mai puține proiectile, dronele sunt un substitut eficace și rapid care îi ajută să atace vehicule, buncăre și soldați, spun ucrainenii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noul preşedinte al Taiwanului a depus jurământul

Noul preşedinte al Taiwanului a depus jurământul Noul preşedinte al Taiwanului, Lai Ching-te, a depus luni jurământul la palatul prezidenţial din Taipei, alături de vicepreşedinta...

Zeci de șoferi au urcat băuți la volan în acest weekend

Zeci de șoferi au urcat băuți la volan în acest weekend Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, inspectorii de patrulare au prins 26 de...

Mai multe zone din Făleşti rămân fără curent

Mai multe zone din Făleşti rămân fără curent În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță a instalațiilor electrice, precum și a posturilor de transformare, S.A....

Tragedie la Drochia. Directoarea gimnaziului s-ar fi sinucis

Tragedie la Drochia. Directoarea gimnaziului s-ar fi sinucis Directoarea gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia din raionul cu același nume, s-ar fi sinucis, scrie presa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.