Canada îşi propune să primească 500.000 de noi imigranţi pe an până în 2025

Publicat:

Canada îşi propune să primească 500.000 de noi imigranţi pe an până în 2025 pentru a compensa lipsa acută de mână de lucru, a anunţat marţi ministrul pentru imigraţie, Sean Fraser, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Canada are nevoie de mai multă lume”, a declarat Fraser într-o conferinţă de presă.


În 2023, Ottawa prevede să acorde rezidenţă permanentă unui număr de 465.000 de persoane, cu 18.000 mai mult ca în cel precedent, nivelul urmând să crească la 485.000 în 2024 şi 500.000 în 2025.

Citește și : Voluntarii ucraineni confecționează ‘lumânări de tranșee’ pentru militarii de pe front

În 2021, ţara a acceptat peste 405.000 imigranţi, “cel mai mare număr acceptat într-un singur an”, a subliniat într-un comunicat Ministerul Imigraţiei.

Obiectivul este ca peste 60% din totalul migranţilor primiţi până în 2025 să fie migranţi economici, a precizat Fraser.

Guvernul federal urmăreşte în special îmbunătăţirea programelor de selecţie pentru a răspunde mai bine “penuriilor grave de mână de lucru” din sectoare “ca îngrijirea sănătăţii, manufactură şi STEM (ştiinţe, tehnologie, inginerie şi matematici)”.

Citește și : Fondatorul Wagner îl laudă pe Zelenski: Un tip puternic, încrezător, pragmatic şi agreabil

 

Canada vizează de asemenea întregirea mai rapidă a familiilor care au membri în străinătate, dar şi să primească mai puţini refugiaţi.

Canada, care are aproape 39 de milioane de locuitori, înregistrează cea mai mare proporţie de imigranţi din G-7, grupul principalelor economii mondiale, aproape unul din patru canadieni fiind născuţi în străinătate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CSP a numit în funcție cinci procurori

CSP a numit în funcție cinci procurori Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a acceptat să numească în funcție cinci candidați la funcția de procuror, cu...

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național Pentru ca procesul de modernizare și reabilitare a drumurilor să...

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor 

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor Prezentă la ședința de constituire a noului Parlament European, Diana Șoșoacă, îmbrăcată în costum...

Un străin a rămas fără câteva mii de lire sterline pe AIC

Un străin a rămas fără câteva mii de lire sterline pe AIC Un străin a rămas fără 3 950 de lire sterline pe Aeroportul Internațional...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.