Canada: Un preot a fost înjunghiat în timpul slujbei la Montreal (poliţia)

Publicat:

Un preot a fost înjunghiat vineri dimineaţă în timpul slujbei într-o sală de rugăciune din Montreal, a anunţat poliţia, care l-a arestat la scurt timp pe presupusul agresor, informează France Presse, potrivit Agerpres.

‘Suspectul a fost arestat de către poliţie şi transportat la un centru de detenţie’, unde va fi interogat de anchetatori, a precizat Caroline Chevrefils, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Montreal.


Citește și : Un sirian, presupus jihadist implicat în execuţii în Siria, a fost arestat în Ungaria

Preotul, uşor rănit în partea superioară a corpului, a fost dus la spital, dar nu ar exista ‘niciun pericol pentru viaţa sa’, a spus ea.

Potrivit versiunii conturate în urma mărturiilor depuse, în timp ce preotul oficia slujba, un tip suspect s-a îndreptat brusc în direcţia lui, atacându-l cu o armă albă, a indicat aceeaşi purtătoare de cuvânt, care a adăugat că lăcaşul unde a avut loc incidentul se află sub supravegherea poliţiei.

Preotul a fost agresat în timpul slujbei de la 08:30, difuzată în direct prin internet şi la care asistau circa 50 de persoane, potrivit primelor mărturii.

Când poliţia a sosit la faţa locului, presupusul agresor fusese deja imobilizat de către serviciul de securitate al sălii de rugăciune, a precizat o purtătoare de cuvânt a Bisericii Catolice din Canada, Celine Barbeau.

Citește și : „Totul este posibil” până la noua dată-limită a Brexitului: un acord, o amânare lungă sau revocarea articolului 50 (Tusk)

Persoana care îl asista pe preot a indicat pentru Radio Canada că agresorul este un bărbat ‘alb’ şi ‘înalt’. Aceasta a mai spus că a văzut cum el şi-a scos cuţitul şi în pas rapid s-a îndreptat spre preot. ‘Când am văzut aceasta, am mers ţipând spre sacristie pentru a alerta paza. (Agenţii) au venit rapid. Nu am văzut atacul ca atare’, a spus ajutorul preotului.

Mai multe maşini ale poliţiei au înconjurat la scurt timp zona unde se află sala de rugăciune Sf.Iosif.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.