Canada va închiria terenuri guvernamentale pentru a atenua deficitul de locuințe

Publicat:

Canada va închiria terenuri guvernamentale pentru a atenua deficitul de locuințe

Canada intenționează să atenueze deficitul de locuințe prin închirierea de terenuri publice către dezvoltatori pentru a construi locuințe la prețuri accesibile, în cadrul unui plan prezentat vineri de premierul Justin Trudeau, care vizează construirea a aproape 3,9 milioane de locuințe până în 2031.

Guvernul a declarat că terenurile sunt subutilizate. Proprietățile ar putea include parcuri industriale abandonate, situri ale unor companii guvernamentale defuncte și școli cu un număr redus de înscrieri, potrivit Reuters, scrie stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Planul este totuși cu 1,2 milioane de unități mai puțin decât este necesar între 2023 și 2030, potrivit agenției naționale pentru locuințe Canada Mortgage and Housing Corp.

Guvernul liberal a anunțat în ultimele două săptămâni o serie de măsuri pentru a aborda criza locuințelor, iar problema este de așteptat să domine bugetul federal de săptămâna viitoare.

Această avalanșă de activități urmează unei creșteri bruște a prețurilor locuințelor și a chiriilor care i-a făcut pe liberalii lui Trudeau să rămână în urma conservatorilor în sondajele de opinie înainte de alegerile care trebuie să aibă loc până în octombrie 2025.

„Este un plan care chiar va face o diferență în viața canadienilor”, a declarat Trudeau reporterilor din Vaughan, Ontario.

Ministrul Locuinței, Sean Fraser, a declarat că alte noi măsuri includ modificări ale structurii de impozitare a costurilor de capital care vor încuraja constructorii instituționali să construiască mai multe locuințe, propuneri de extindere a împrumuturilor cu costuri reduse și combaterea fraudei ipotecare care umflă în mod artificial costul locuințelor.

Mike Moffatt de la Task Force for Housing and Climate, un grup de reflecție independent, a declarat că antreprenorii din construcții și alte părți interesate ar trebui să investească aproape 2 trilioane de dolari canadieni (1,5 trilioane de dolari) pentru a atinge obiectivul guvernamental de 3,9 milioane de locuințe.

„Va trebui să vedem mai multe despre matematică și va trebui să vedem mai multe despre (costul) în buget. Dar cred că, în general, am văzut câteva reforme destul de semnificative în pachetul de astăzi”, a declarat el pentru Canadian Broadcasting Corp.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Creșterea rapidă a populației de imigranți din Canada a dus la lipsa de locuințe, împreună cu inflația și ratele ridicate ale dobânzilor.

Locuințele din Canada sunt în mare parte responsabilitatea celor 10 provincii și a principalelor municipalități. Ottawa, care nu are un rol direct în domeniul construcțiilor, se bazează pe măsuri politice și finanțare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reacţii internaţionale după moartea lui Ebrahim Raisi

Reacţii internaţionale după moartea lui Ebrahim Raisi Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, ultraconservator considerat un potenţial succesor al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, şi-a...

Două remorci încărcate cu bunuri au ars în Chișinău

Două remorci încărcate cu bunuri au ars în Chișinău Două remorci încărcate cu bunuri au ars, în această dimineață în Chișinău. Citește și: Rezultate preliminare...

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan Gruparea Stat Islamic (ISIS) a revendicat duminică un atac în care au fost ucişi vineri în...

Zeci de străini au primit refuz de intrare în țară

Zeci de străini au primit refuz de intrare în țară Pe parcursul zilei și nopții trecute, polițiștii de frontieră au emis refuz de intrare pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.