Canada va interzice accesul navelor rusești

Publicat:

Canada va interzice accesul navelor şi bărcilor de pescuit aflate sub pavilion rus în porturile şi în apele canadiene, a anunţat marţi ministrul Transporturilor, Omar Alghabra, după ce şi Marea Britanie a luat o decizie similară, informează AFP, potrivit agerpres.  

“Rusia trebuie trasă la răspundere pentru invadarea Ucrainei. Astăzi, luăm măsuri pentru a închidere apele şi porturile canadiene pentru navele deţinute de interese ruseşti sau înmatriculate în Rusia”, a scris ministrul pe Twitter.


Citește și:  Kremlinul îl somează pe Zelenski: ‘Depuneţi armele şi nu vor mai fi victime!’

Interdicţia urmează să intre în vigoare în cursul acestei săptămâni, se arată într-un comunicat de presă.

“Acest lucru va avea un impact economic important”, a declarat presei ministrul Transporturilor, precizând că şi alte ţări iau în considerare o măsură similară.

Guvernul britanic a anunţat încă de luni că interzice accesul în porturile din Regatul Unit pentru navele sub pavilion rus.

Multe ţări occidentale, printre care şi Canada, şi-au închis de asemenea spaţiul aerian pentru avioanele ruse.

În acelaşi timp, Canada a anunţat marţi un ajutor umanitar de 100 de milioane de dolari canadieni (circa 71 de milioane de euro) pentru Ucraina şi ţările vecine.

“Acest ajutor va permite furnizarea de servicii de sănătate de urgenţă, o protecţie, un sprijin pentru persoanele strămutate şi servicii esenţiale pentru salvarea de vieţi, în special adăpost, apă şi instalaţii sanitare, precum şi hrană”, a precizat Ministerul de Externe într-un comunicat.

Citește și : Volodimir Zelenski: Atacurile de la Harkov sunt TERORISM de STAT!

ONU şi organizaţiile sale partenere au lansat marţi un apel de urgenţă pentru a aduna 1,7 miliarde de dolari pentru un ajutor umanitar în Ucraina.

ONU estimează că 12 milioane de persoane ar avea nevoie de ajutor în Ucraina, precum şi peste 4 milioane de refugiaţi care ar putea fugi de lupte. Aproape 700.000 de persoane au fugit deja din Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Procesul de evaluare a bunurilor imobile va fi mai transparent și eficient

Procesul de evaluare a bunurilor imobile va fi mai transparent și eficient Mai multă transparență și eficiență în procesul de evaluare a bunurilor imobile. Citește și:...

NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru transpunerea noilor planuri de apărare

NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru transpunerea noilor planuri de apărare NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru...

Au rămas fără permis fiind surprinși că „zboară” pe traseu

Au rămas fără permis fiind surprinși că „zboară” pe traseu Un chișinăuian nu va mai putea conduce în următoarele trei luni de zile după ce...

Comisarul european pentru extindere vine la Chişinău

Comisarul european pentru extindere vine la Chişinău Mai mulți oficiali europeni, printre care și comisarul european pentru extindere și vecinătate, Oliver Varhelyi, vor veni miercuri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.