Canberra cere eliberarea lui Julian Assange

Publicat:

Canberra cere eliberarea lui Julian Assange

Prim-ministrul australian Anthony Albanese a cerut marţi să se pună capăt detenţiei lui Julian Assange, după autorizarea unui nou recurs împotriva extrădării în SUA a fondatorului WikiLeaks, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Înalta Curte britanică l-a autorizat pe Assange să înainteze recurs împotriva extrădării sale, perturbând astfel eforturile Washingtonului de a-l judeca pe australianul de 52 de ani acuzat de divulgarea unor secrete militare americane.


Vezi şi: VIDEO – Cutremure în regiunea Napoli, fără pagube majore – Stiripesurse.md

În urma acestei decizii, prim-ministrul australian şi-a reiterat îndemnurile la încetarea urmăririlor penale împotriva lui Assange, declarând că “nu e nimic de câştigat” de pe urma încarcerării lui.

Canberra cere eliberarea lui Julian Assange

“Continuăm să lucrăm foarte strâns pentru a ajunge la acest rezultat”, a declarat Albanese în faţa unor jurnalişti, apreciind că “este de ajuns”.

Assange va fi autorizat să facă apel pentru a şti dacă va beneficia de apărarea libertăţii de exprimare în calitate de străin în sistemul juridic american.

Guvernul britanic a aprobat extrădarea lui Assange în iunie 2022.

El este deţinut la închisoarea de înaltă securitate Belmarsh din Londra din aprilie 2019, după ce a stat şapte ani refugiat în ambasada Ecuadorului la Londra.

Canberra cere eliberarea lui Julian Assange

Albanese declarase la începutul anului că judecarea lui Assange “nu poate continua la infinit”.

Autorităţile americane vor să-l judece pe Assange pentru că a divulgat secrete militare americane cu privire la războaiele din Irak şi din Afganistan.

El este acuzat că, începând din 2010, a publicat 700.000 de documente confidenţiale asupra activităţilor militare şi diplomatice americane, în special în Irak şi Afganistan, şi riscă în SUA până la 175 de ani de închisoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vucic: Vânzările de muniţii sârbe au ajutat probabil Ucraina

Vucic: Vânzările de muniţii sârbe au ajutat probabil Ucraina Serbia a vândut unor state occidentale, pentru sute de milioane de euro, muniţii care au servit...

Cultivarea, prelucrarea și exportarea cânepei industriale – un proiect înaintat de Ministerul Agriculturii

Cultivarea, prelucrarea și exportarea cânepei industriale – un proiect înaintat de Ministerul Agriculturii Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare spune că în curând agricultorii din Republica...

Restricții la Facebook, TikTok, Instagram sau WhatsApp pentru copii: Cum pot părinții să pună limite pe telefonul adolescenților

Restricții la Facebook, TikTok, Instagram sau WhatsApp pentru copii: Cum pot părinții să pună limite pe telefonul adolescenților Într-un editorial recent publicat în New York...

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar Peste 800 de locuitori ai orașului Denver din Colorado care nu aveau...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.