X

Candidata opoziției din Venezuela nu s-a putut înscrie pe site și nu va participa la alegeri

Candidata opoziției din Venezuela nu s-a putut înscrie pe site și nu va participa la alegeri

Candidata opoziției din Venezuela nu s-a putut înscrie pe site-ul comisiei electorale și nu va participa la alegerile prezidențiale. Asta după ce unui alt lider al opoziției i s-a interzis să candideze. Mai mulți membri ai stafului opoziției au fost arestați în ultimele săptămâni.

Corina Yoris a fost nominalizată vineri drept candidat al Platformei Unitare Democrate PUD. Totuși, ea nu va participa la alegerile prezidențiale din iulie deoarece echipa de campanie nu a putut să o înscrie. Principala coaliție de opoziție din Venezuela spune că Yoris a fost blocată de autorități după ce membrii echipei au încercat toată ziua să înscrie candidatura pe portalul comisiei electorale, potrivit BBC. Ceilalți candidați, inclusiv președintele în exercțiu, nu au avut astfel de probleme, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Anterior liderei PUD María Corina Machado i s-a interzis să candideze pentru o funcție. Sondajele au arătat că, dacă alegerile ar fi libere și corecte, Machado l-ar putea învinge pe președintele în exercițiu Nicolás Maduro. María Corina Machado, în vârstă de 56 de ani, a reușit să unească opoziția în spatele ei și a câștigat peste 90% din voturi la alegerile primare organizate de opoziție.

Scrutinul organizat de opoziție a fost declarat ilegal de guvernul președintelui Maduro, iar Machado și membrii partidului ei au fost vizați de autorități. Mai mulți oficiali regionali de campanie au fost închiși în ultimele luni. Săptămâna trecută au fost emise mandate de arestare pentru directorul ei de campanie și pentru alți opt membri ai stafului, aceștia fiind acuzați că au participat la o conspirație pentru înlăturarea președintelui Maduro.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Președintele Maduro, care este la putere din 2013, a rezistat presiunilor internaționale pentru a-i permite lui Machado să candideze la alegerile prezidențiale programate pentru 28 iulie. El a anunțat că va candida pentru al treilea mandat și, potrivit specialiștilor, în prezent nu mai are niciun contracandidat serios.

Tags: Corina YorisVenezuela
Externe