Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Publicat:

Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Aras Agalarov este proprietarul Crocus City Hall, mall-ul bogaților din apropierea Moscovei.

”E o ţară incredibilă. Am mulţi prieteni în Rusia şi sunt foarte încântat să fiu aici”. Asta spunea în 2013 Donald Trump, care a organizat concursul Miss Universe la Moscova, în Crocus City Hall, mallul în care a avut loc tragedia de vineri seara, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară a noua oară. Câți deputați au votat ‘pentru’

Pe Trump îl lega o prietenie de miliardarul ruso-azerbaidjan Aras Agalarov, proprietarul giganticei construcţii, care la rândul lui îl admira pe Trump.

Aras Agalarov, unul dintre cei mai bogați oameni ai Rusiei, a susținut public președinția pe viață a lui Putin, scrie antena3.ro

El a obținut contracte guvernamentale de miliarde de dolari de la Kremlin fără concurență, a colaborat cu Partidul Rusia Unită și chiar s-a implicat într-un scandal legat de amestecul în alegerile din SUA, potrivit publicaţiei Insider.

În mod surprinzător, el nu a fost încă inclus în listele de sancțiuni occidentale, în urma invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Mai mult, soția și fiica oligarhului au devenit cetățeni americani și acum locuiesc în Miami

În iunie 2022, la aproximativ patru luni de la începutul războiului, el a transferat în mod legal bani pentru un apartamentul de 4,3 milioane de dolari în Miami, pentru soția sa, în Insula Fisher.

Zona este rezervată celor mai bogați oameni din America, așa cum atestă faptul că găzduiește cel mai mare venit pe cap de locuitor din țară, cu o populație totală de 561 de locuitori. Este, de asemenea, o comunitate privată plutitoare, cu acces posibil doar prin barcă, elicopter sau feribot.

Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

Agalarov rămâne astăzi unul dintre cei mai mari contractori pentru Rusia Unită, partidul de guvernământ al lui Putin, care și-a ținut congresele la centrul de expoziții deținut de Agalarov, Crocus Expo.

De altfel, mallul său, aflat în apropierea Moscovei, este considerat mallul bogaţilor. Este o clădire impresionantă, construită cu tehnologie de ultimă generaţie.

Agalarov preferă să afirme că nu primește contracte guvernamentale, ci mai degrabă “îndeplinește sarcini” de la conducerea țării. Acestea includ sarcini personale de la Putin însuși, așa cum demonstrează fotografia lui Putin afișată în biroul oligarhului.

Și mai prezentăm o informaţie dată publicităţii tot de Insider. De exemplu, Agalarov a primit contracte pentru construirea de stadioane pentru Cupa Mondială FIFA, proiecte pentru Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat, un spital anti-COVID și șoseaua de centură centrală din jurul Moscovei. În 2021, Forbes i-a estimat averea la 1,2 miliarde de dolari.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea Aceștia cred că noile prevederi vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ....

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la lansarea...

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.