X

Candidații care vor lupta pentru funcția de Procuror General

Perioada de depunere a dosarelor pentru participarea la concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General a luat sfârșit miercuri, 22 noiembrie.  Potrivit Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în concurs au fost înregistrate două dosare.

Este vorba despre dosarul avocatului Ilie Rotaru și dosarul procurorului Igor Demciucin.

Citeşte şi: Aleșii locali sunt obligați să depună declarații de avere

Ilie Rotaru este avocat de profesie și anterior a candidat pentru funcţia de preşedinte, de deputat, de judecător la Curtea Constituțională, de Avocat al Poporului, dar și de procuror general. Pe  26 iunie 2017, printr-o decizie dictată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, Rotaru a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, pe numele său fiind eliberat atunci mandat de arestare, iar el anunțat în căutare.

Igor Demciucin și-a început cariera în 2010, când, Prin Ordinul Procurorului General al R. Moldova, a fost numit în funcția de procuror în Procuratura sectorului Buiucani, municipiul Chișinău.

Citeşte şi: Un ofițer de investigații a fost prins cu mită

Pe 1 august 2016 acesta a obținut funcția de procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Tags: BuiucanichisinauConsiliul Superior al ProcurorilorCSPprocuror general
Categorii: JustiţieȘtirile zilei