X

Candidatura Marianei Pânzaru, propusă în funcția de membră a Curții de Conturi, respinsă de Parlament

Candidatura Marianei Pânzaru, propusă în funcția de membră a Curții de Conturi, respinsă de Parlament

Candidatura Mariana Pânzaru, fosta directoare generală adjunctă a Agenției Proprietății Publice (APP), nu a fost numită în funcția de membră a Curții de Conturi. 39 de deputați au votat împotrivă, iar 14 „pro” în ședința de joi, 28 martie.

Potențiala membră a Curții a fost propusă în funcție de fostul președinte a Curții, Marian Lupu, în baza concursului organizat în iunie 2023, potrivit zdg.md.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

În perioada martie 2020 – februarie 2022, Pânzaru a deținut funcția de auditor public superior la Curtea de Conturi și intenționa să revină.

Funcția a devenit vacantă după ce actualul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru, pe atunci membru al Curții de Conturi a fost numit în funcție de șef al Serviciului Fiscal de Stat.

Directoarea generală adjunctă a Agenției Proprietății Publice (APP), Mariana Pânzaru, și-a dat demisia pe 28 februarie.

Mariana Pânzaru a fost numit în funcția de directoare adjunctă a APP la începutul lunii februarie 2022, fiind responsabilă de administrarea bunurilor proprietate publică şi evidența patrimoniului public.

Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Conform APP, Mariana Pânzaru este licențiată în economie, deține diplomă de master în științe economice și are o experiență profesională de peste 15 ani în sectorul public, dar și în cel privat. Anterior, a fost antrenată și a condus misiuni de audit și de evaluare a performanțelor în sfera administrării bunurilor proprietate publică, inclusiv a fondului funciar și silvic de stat.

În 2018 a activat în cadrul Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova.

Pe 21 martie, Parlamentul a numit la Curtea de Conturi o nouă președintă – Tatiana Șevciuc.

Tags: APPdeputatiMariana PânzaruparlamentPetru Rotaru
Politică