Canicula loveşte în nordul Chinei în următoarele două săptămâni, cu temperaturi care depăşesc 40 grade Celsius

Publicat:

Se preconizează că valurile de căldură vor afecta nordul Chinei în următoarele două săptămâni, peste 250 de milioane de persoane confruntându-se, astfel, cu temperaturi care depăşesc 40 grade Celsius în unele regiuni, relatează Reuters , scrie news.ro

Regiunile Xinjiang, Mongolia Interioară şi Ningxia şi provinciile Hebei, Henan, Gansu şi Shaanxi vor înregistra temperaturi de peste 40°C în următoarele patru-şase zile, a declarat Fang Xiang, directorul adjunct al Centrului Naţional de Meteorologie (NMC), într-o conferinţă de presă.


Citește și :  Premierul ucrainean: Oligarhii ruși ar trebui să plătească nota de plată pentru reconstrucție

China s-a confruntat cu fenomene meteorologice extreme în această vară, cu valuri de căldură în nord şi ploi abundente şi inundaţii în sud. Guvernul a dat vina pe schimbările climatice, despre care spune că vor afecta din ce în ce mai mult economia şi societatea.

În iunie, valurile de căldură au afectat aproape jumătate din populaţia Chinei. O parte din sarcina reţelei electrice din nordul Chinei a înregistrat noi maxime luna trecută, afectând aprovizionarea cu energie, a mai spus Fang.

”Temperaturile ridicate de durată vor avea un impact semnificativ asupra producţiei şi vieţii, cum ar fi creşterea presiunii asupra sursei de alimentare”, a mai afirmat el.

Totodată, există riscul de incendii forestiere şi daune pentru creşterea stabilă a culturilor precum orezul, bumbacul şi porumbul, a mai precizat oficialul chinez.

Condiţiile asemănătoare secetei vor afecta culturile din Shandong, Anhui, Henan, Shaanxi şi Gansu, a avertizat Fang.

În iunie, temperatura medie a Chinei a fost la cel mai ridicat nivel din 1961, a declarat Wang Yawei, un oficial meteorologic, la conferinţa de presă.

Citește și : Şeful spionajului militar ucrainean: Războiul declanşat de Rusia în Ucraina s-ar putea încheia anul viitor

 

De asemenea, s-au înregistrat temperaturi cu 0,9 grade Celsius mai mari în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anii precedenţi, a mai spus el.

Luna trecută, provinciile Henan şi Jiangsu, care au în total o populaţie de peste 180 de milioane, au stabilit noi recorduri zilnice de utilizare a energiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove, subordonată Patriarhiei Rusiei, a anunțat vineri că l-a primit în vizită...

Când va avea loc prima sesiune de screening în procesul de negociere cu UE

Când va avea loc prima sesiune de screening în procesul de negociere cu UE Prima sesiune de screening în procesul de negociere cu Uniunea Europeană...

Flux într-o continuă creştere de pasageri pe Aeroportul Internaţional Chişinău

Flux într-o continuă creştere de pasageri pe Aeroportul Internaţional Chişinău Peste 1,6 milioane de pasageri au folosit, în prima jumătate a acestui an, Aeroportul Internaţional...

Câștig de cauză pentru Consiliul Audiovizualului față de două posturi TV afiliate oligarhului Ilan Șor

Câștig de cauză pentru Consiliul Audiovizualului față de două posturi TV afiliate oligarhului Ilan Șor Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a acordat câștig de cauză Consiliului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.