Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Publicat:

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la Cannes cu prilejul premierei peliculei ”Kinds of Kindness”, al doilea film consecutiv cu Emma Stone, a spus că filmele sale, deseori comedii negre, sunt mai puţin ciudate decât ceea ce se petrece în lume, scrie Reuters.

Lanthimos este cunoscut graţie unor comedii absurde precum ”The Lobster”, în care persoane celibatare se transformă dacă nu-şi găsesc un partener, sau ”Poor Things”, un film inspirat din povestea lui Frankenstein. Nici noul său film, selectat în competiţia oficială de la Cannes, nu este o excepţie, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

”Kinds of Kindness” este o poveste în trei părţi, cu fire epice diferite, dar cu aceeaşi actori şi teme, printre care paranoia, dinamica puterii în relaţii şi pragul de violenţă.

”Nu vi se pare că e ceva în neregulă cu lumea? Poate într-o mai mare măsură decât filmele pe care le facem”, a spus Lanthimos în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc sâmbătă, la o zi după premiera filmului.

”Munca mea şi munca altor oameni probabil reflectă lumea şi încercăm să facem acest lucru pe cât de bine putem”, a spus el la conferinţa de presă la care au participat, pe lângă Emma Stone, şi actorii Jesse Plemons şi Willem Dafoe.

Cronicile primite de film au fost în mare parte favorabile: Variety l-a denumit ”un amestec confuz menit să uimească şi să încânte în aceeaşi măsură”, în timp ce The Guardian l-a descris ca un ”triptic macabru, absurd” şi i-a oferit patru stele din cinci.

Filmul a fost inspirat iniţial de excentricul împărat roman Caligula şi de ideea ca un singur om poate avea un control complet asupra altuia, a spus Lanthimos.

Cu toate acestea, regizorul nu a oferit mai multe detalii şi a spus că procesul său de creaţie este mai degrabă instinctiv decât intelectual.

”Şi cred că e mai valid ca oamenii care privesc filmul să-şi formeze propria viziune”, le-a spus regizorul jurnaliştilor.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

”Kinds of Kindness” este cea de-a treia colaborare dintre Emma Stone şi Lanthimos după ”The Favourite” şi ”Poor Things”, peliculă care a obţinut mai multe premii Oscar anul acesta.

”Sunt atrasă de poveştile lui. Sunt atrasă de filmele lui. Sunt atrasă de felul în care el vede lumea şi personajele, precum şi de felul în care abordează lucrurile”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Céline Dion anunţă că se va întoarce pe scenă în ciuda bolii sale: ‘Chiar dacă va trebui să mă târăsc, o voi face!’

Céline Dion anunţă că se va întoarce pe scenă în ciuda bolii sale: 'Chiar dacă va trebui să mă târăsc, o voi face!' Céline Dion,...

Kevin Spacey spune, într-un interviu cu Piers Morgan, că a fost ‘prea îndrăzneţ’ în trecut

Kevin Spacey spune, într-un interviu cu Piers Morgan, că a fost 'prea îndrăzneţ' în trecut Kevin Spacey s-a descris, într-un interviu cu Piers Morgan, ca...

Șoșoacă, scandal cu jandarmii: ‘Am fost îmbrâncită și aruncată. Erau 10 pe mine’

Șoșoacă, scandal cu jandarmii: 'Am fost îmbrâncită și aruncată. Erau 10 pe mine' Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii în fața sediului din Sectorul 3,...

Pricolele creșterii extremei drepte în UE. În loc să părăsească Uniunea, naționaliștii au decis să o preia

Pricolele creșterii extremei drepte în UE. În loc să părăsească Uniunea, naționaliștii au decis să o preia Așa cum era de așteptat, alegerile europene au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.