Capitala Spaniei şi-a reactivat protocolul antipoluare

Publicat:

Primăria din Madrid a activat încă o dată, joi, nivelul al II-lea din cadrul protocoalelor sale împotriva poluării, informează Xinhua, potrivit agerpres.

Protocoalele antipoluare au fost activate în capitala Spaniei de cinci ori din luna septembrie şi până în prezent, iar decizia de joi este cea de-a treia în mai puţin de două luni ce a vizat implementarea nivelului al II-lea de securitate.


Citeşte şi: INFERN în cartierul miliardarilor americani. Bel-Air este evacuat în masă – FOTO/VIDEO

Şoferii vor trebui să respecte limita maximă de viteză de 70 de kilometri pe oră pe şoseaua de centură M-30 din jurul Madridului şi pe drumurile de acces principale spre capitala spaniolă. Parcarea este interzisă într-o zonă vastă din centrul oraşului pentru orice vehicul, cu excepţia rezidenţilor şi a persoanelor care conduc vehicule electrice şi hibride.

Locuitorii Madridului sunt sfătuiţi să folosească transportul public ori de câte ori acest lucru este posibil.

Decizia a fost luată după ce 10 staţii de monitorizare din Madrid au măsurat niveluri de peste 180 de micrograme de dioxid de azot (NO2) per metru cub pe parcursul unei perioade de peste două ore în timpul zilei de miercuri.

Citeşte şi: După ‘declaraţia de război’ a lui Trump, Hamas îi cheamă pe palestinieni la INTIFADA

Două staţii din nordul capitalei spaniole au măsurat niveluri şi de 300 de micrograme de NO2 per metru cub timp de aproximativ o oră, a anunţat Primăria Madridului.

Nivelul al II-lea din protocolul antipoluare a fost implementat cel mai recent în a doua jumătate a lunii noiembrie. Şoferii nu au avut voie să parcheze în centrul oraşului timp de o săptămână. În acea perioadă, a fost înregistrată o reducere cu 5 procente a traficului rutier din centrul Madridului.

Ploile sunt aşteptate la Madrid în acest weekend, iar specialiştii prognozează că actualele restricţii antipoluare nu vor mai fi atât de îndelungate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.