Cardinalul italian Pietro Parolin, numărul doi în ierarhia Vaticanului, testat pozitiv la COVID-19

Publicat:

Cardinalul italian Pietro Parolin, secretar de stat şi numărul doi în ierarhia Vaticanului, precum şi adjunctul acestuia, au fost testaţi pozitiv la COVID-19, a anunţat biroul de presă al Vaticanului, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Parolin, în vârstă de 67 de ani, ”a fost testat pozitiv la Covid, dar are simptome uşoare şi este în prezent în autoizolare”, a declarat pentru jurnalişti directorul de presă al Vaticanului, Matteo Bruni.


Citește și : Canada autorizează pastila anti-COVID-19 de la Pfizer

Edgar Pena Parra, arhiepiscop venezuelean, adjunctul secretarului de stat, a fost de asemenea testat pozitiv şi este asimptomatic, a adăugat acesta. Amândoi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, vaccinat la rândul său, se întâlneşte frecvent cu Parolin, mâna sa dreaptă, bun cunoscător al problemelor diplomatice.

Suveranul pontif este un apărător fervent al vaccinării, însă apare în mod frecvent fără mască la ceremonii publice şi nu ezită să intre în contact cu credincioşii sau cu interlocutorii şi să le strângă mână.

Din 10 ianuarie, purtarea unei măşti de tip FFP2 este obligatorie pentru toţi angajaţii Vaticanului, iar paşaportul vaccinal va fi obligatoriu începând din 31 ianuarie.

Citește și : Dominic Raab îl apără pe BoJo în scandalul ‘Partygate’: ‘Este un nonsens!’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.