Carla Bruni-Sarkozy, audiată ca suspect într-o anchetă legată de soţul său, fostul preşedinte francez

Publicat:

Carla Bruni-Sarkozy, are calitatea de SUSPECT într-o anchetă legată de soţul său

Carla Bruni-Sarkozy, soţia fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy, este audiată joi în calitate de suspect într-un dosar al anchetei tentaculare asupra finanţării libiene a campaniei prezidenţiale a soţului său în 2007, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Cântăreaţă şi fostă top-model, azi în vârstă de 56 de ani, Carla Bruni-Sarkozy trebuie să dea explicaţii în legătură cu posibilul său rol în schimbarea depoziţiei intermediarului franco-libanez Ziad Takieddine, care, la sfârşitul lui 2020, şi-a retras brusc acuzaţiile la adresa lui Nicolas Sarkozy, după ce fusese principalul său acuzator în dosarul privind fondurile libiene.


Citeşte şi: SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic în Ucraina – Stiripesurse.md

Justiţia suspectează că mai multe persoane din anturajului fostului preşedinte (2007-2012) au orchestrat această retractare, în scopul de a modifica cursul investigaţiilor.

Carla Bruni-Sarkozy, are calitatea de SUSPECT într-o anchetă legată de soţul său

Nicolas Sarkozy, care contestă faptele, a fost el însuşi inculpat la începutul lui octombrie în acest dosar, pentru “influenţare de martor” şi “participare la o asociere criminală în vederea comiterii infracţiunii de fraudă organizată’.

Carla Bruni-Sarkozy, care s-a căsătorit cu Nicolas Sarkozy în 2008, a fost audiată drept simplu martor în iunie 2023 în această anchetă, însă unele elemente l-au determinat pe judecătorul însărcinat cu investigaţiile să o considere suspectă.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, magistratul se întreabă în special asupra posibilei “dorinţe de disimulare” de către Carla Bruni-Sarkozy a contactelor cu Michele “Mimi” Marchand, jurnalistă şi patroană de tabloide, inculpată de asemenea în acest dosar.

Potrivit acestei surse, manechinul ar fi şters toate mesajele schimbate cu Marchand în ziua inculpării acesteia din urmă, pe 5 iunie 2021.

Carla Bruni-Sarkozy, are calitatea de SUSPECT într-o anchetă legată de soţul său

Carla Bruni-Sarkozy ar fi ajutat-o apoi pe Michele Marchand şi pe paparazzo Sebastien Valiela să obţină un test PCR la mijlocul lui octombrie 2020 care să le permită să plece în Liban pentru a realiza interviul ce va duce la retractarea lui Takieddine.

Bruni-Sarkozy este aşteptată joi de anchetatori la Oficiul central de luptă împotriva corupţiei, lângă Paris.

În acest dosar, sunt deja 11 protagonişti, între care Bruni-Sarkozy, care sunt suspectaţi că au participat, în momente şi grade diverse, la această operaţiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Papa Francisc îi pune la punct pe catolicii conservatori din SUA: “au o atitudine sinucigaşă”

Papa Francisc îi pune la punct pe catolicii conservatori din SUA: "au o atitudine sinucigaşă" Papa Francisc a declarat despre criticii lui cu opinii conservatoare...

Uniunea Europeană nu vrea să lase Republica Moldova într-o zonă gri

Uniunea Europeană nu vrea să lase Republica Moldova într-o zonă gri Semnarea unui acord de cooperare în domeniul securității și apărării dintre Chișinău și Bruxelles...

Sergiu Băieșu a trecut cu brio evaluarea externă a Comisiei Vetting

Sergiu Băieșu a trecut cu brio evaluarea externă a Comisiei Vetting Avocatul Sergiu Băieșu, propus de Parlament la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii...

Kadîrov cere Rusiei să atace Estonia cu rachete Kinjal pentru “a le băga mințile în cap estonienilor”

Kadîrov cere Rusiei să atace Estonia cu rachete Kinjal pentru "a le băga mințile în cap estonienilor" Liderul cecen Ramzan Kadîrov a cerut atacarea Estoniei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.