Carnea artificială câștigă teren. Cârnații creați în laborator vor ieși pe piață

Publicat:

Carnea artificială câștigă teren. Cârnații creați în laborator vor ieși pe piață

Constituiţi din 28% grăsime de porc, îmbogățită cu mazăre texturată, năut, soia și proteine de grâu, noii cârnaţi produşi de Meatable ar putea potoli foamea şi ar salva animalele de la sacrificare, informează The Guardian.

Creați din carne „crescută” din celule stem de porc în vase de fermentare din oțel, precum cele folosite la fabricarea berii, acești cârnați sunt prezentați ca fiind viitorul producției de carne durabile și etice, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

În laboratoarele Meatable din Olanda a fost organizată o degustare de astfel de produse, considerată o etapă crucială pe drumul spre comercializarea cărnii cultivate în laborator, înainte ca rețeta finală să fie înaintată pentru aprobarea reglementărilor.

Până de curând, singura țară în care erau permise astfel de degustări era Singapore, dar, în iulie 2023, Olanda a devenit primul stat membru al UE care a dat undă verde unor astfel de evenimente, după ce SUA au făcut același lucru la începutul aceluiași an.

Meatable este unul dintre tot mai multele startup-uri care speră să satisfacă apetitul mondial pentru carne fără a face rău animalelor sau a afecta mediul.

Pentru cofondatorul și directorul tehnic al Meatable, dr. Daan Luining, cârnații reprezintă un punct de plecare logic: „Dacă aș fi fost capabil să fac o friptură complet vascularizată și funcțională în acest moment, probabil că aș fi primit un premiu Nobel”, a declarat el. „De asemenea, întrebarea este: vrei să faci biomimetism complet sau doar să scoți pe piață un produs pe care oamenii să îl mănânce cu plăcere?”, a mai spus el.

Compania olandeză speră să își lanseze cârnații în Singapore în cursul acestui an, dar poartă, de asemenea, discuții cu Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA în vederea depunerii unei cereri de reglementare în această țară.

La început, acești cârnați vor fi probabil disponibili doar în meniurile restaurantelor, dar obiectivul Meatable este de a crea un produs de masă care să coste la fel ca un cârnat obișnuit, disponibil pentru consumatorii de pretutindeni, inclusiv pentru cei din Uniunea Europeană.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Nu este singura companie care s-a orientat către carnea cultivată în laborator. Alte start-up-uri lucrează la fripturi de vită cultivate, bucăți de pui și de porc, foie gras, somon de calitate și chiar carne de caracatiță.

O altă companie olandeză, Mosa Meat, se pregătește pentru primele degustări oficiale ale burgerilor săi din carne de vită cultivată în Țările de Jos, înaintea unei lansări planificate în Singapore.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

7 000 de euro și „s-a rezolvat cu poliția”. Un bărbat a fost reținut pentru trafic de influență

7 000 de euro și „s-a rezolvat cu poliția”. Un bărbat a fost reținut pentru trafic de influență Un bărbat din capitală  a fost reținut în...

Victor Chironda nu-l cruţă pe Ceban: ‘A scufundat orașul în datorii’!

Victor Chironda nu-l cruţă pe Ceban: 'A scufundat orașul în datorii'! Consilierul municipal Victor Chironda vine cu noi critici față de primarul de Chișinău, Ion...

Programul Prima Casă Plus devine accesibil din iulie

Programul Prima Casă Plus devine accesibil din iulie Programul Prima Casă Plus devine accesibil din luna iulie curent. Citește și: Încă o parohie a trecut la...

Reacţia fostului procuror general după ce a scăpat de toate acuzaţiile

Reacţia fostului procuror general după ce a scăpat de toate acuzaţiile Fostul procuror general Valeriu Balaban a venit cu o reacție după ce a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.