Carrie Lam vorbește despre prioritățile guvernului din Hong Kong

Publicat:

Prioritatea guvernului din Hong Kong este ”restabilirea sistemului politic aflat în haos”, a afirmat miercuri şefa executivului local Carrie Lam în discursul său anual privind situaţia din fosta concesiune britanică, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”În ultimul an şi ceva, Hong Kong s-a confruntat cu cele mai grave provocări politice de la revenirea sa la patrie”, a spus Lam în discursul difuzat prin videoconferinţă.


Citește și: Joe Biden anunță revenirea Americii în poziția în care să conducă lumea

”Una dintre priorităţile noastre urgente este de a restabili ordinea constituţională şi sistemul politic aflate în haos”, a accentuat ea.

Carrie Lam a acuzat guverne şi parlamente străine de amestec crescând în afacerile interne ale Hong Kong-ului, susţinând că astfel de acţiuni ameninţă securitatea sa naţională.
a
Şefa executivului din Hong Kong a anunţat că guvernul local va prezenta un proiect legislativ pentru ”consolidarea jurământului” asumat de funcţionarii publici şi că va fi lansată o campanie de informare pe scară largă a populaţiei în legătură cu ”mai buna înţelegere a statului de drept”.

Pe plan economic, Carrie Lam a menţionat lansarea în 2021 a celui mai mare proiect de infrastructură din Hong Kong – construirea unor insule artificiale, investiţie estimată la 80,51 miliarde dolari.

Planul are în vedere construirea a 400.000 de locuinţe pe o suprafaţă de 1.700 de hectare între insula Lantau şi insula principală din Hong Kong.

Citește și: Trei miniștri libanezi ar putea fi judecați pentru catastrofa din Beirut

Protestele pro-democraţie din ultimii ani şi pandemia de COVID-19 au afectat negativ economia hongkongheză, care la finalul anului ar urma să înregistreze o contracţie de 6,1% din PIB faţă de finalul lui 2019.

Autonomia regiunii Hong Kong a fost garantată prin acordul ‘O ţară, două sisteme’ inclus în Declaraţia comună sino-britanică din 1984, semnată de premierii britanic şi chinez de la acea vreme, Margaret Thatcher şi Zhao Ziyang. După ce a fost concesiune britanică timp de 99 de ani, Hong Kong a revenit sub autoritatea Beijingului în 1997, ca regiune semiautonomă cu sisteme administrativ, juridic şi economic diferite de cele ale părţii continentale a Chinei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel puţin un mort şi zece răniţi într-un atac în oraşul israelian Beer-Sheva

Cel puţin un mort şi zece răniţi într-un atac în oraşul israelian Beer-Sheva Cel puţin o femeie a murit într-un atac, cu armă de foc...

„Străini în autonomia lor”: cum sunt reprimate în Găgăuzia persoanele care îl contrazic pe Șor

În Găgăuzia, funcționarii sunt destituiți din funcții dacă îi critică pe Ilan Șor sau pe bașcana Evghenia Guțul Cei care au decis să nu se...

VIDEO – Incident bizar pe cerul Ucrainei: Un Su-57 rusesc și-a doborât partenera de misiune, o dronă experimentală uriașă

VIDEO - Incident bizar pe cerul Ucrainei: Un Su-57 rusesc și-a doborât partenera de misiune, o dronă experimentală uriașă Pe rețelele de socializare au apărut...

Ploile au provocat pagube în Ceadîr-Lunga. „Un oraș rămas practic fără electricitate”

Ploile au provocat pagube în Ceadîr-Lunga. „Un oraș rămas practic fără electricitate” Ploile au provocat pagube noaptea tercută în UTA Găgăuzia. Potrivit primarului din Ceadîr-Lunga,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.