Casa Albă a atras atenţia Islamabadului că eliberarea lui Hafiz Saeed va avea “repercusiuni”

Publicat:

Casa Albă a atras atenţia Islamabadului sâmbătă că eliberarea unuia dintre presupuşii responsabili ai atentatelor de la Mumbai din 2008, Hafiz Saeed, va avea “repercusiuni” asupra relaţiilor dintre cele două ţări, apreciind că justiţia pakistaneză merge “în direcţie greşită”, relatează agerpres .

“Dacă Pakistanul nu ia măsurile legale pentru a-l aresta pe Saeed şi a-l pune sub acuzare pentru crimele sale, lipsa lui de acţiune va avea repercusiuni asupra relaţiilor bilaterale şi a reputaţiei Pakistanului în lume”, a avertizat Casa Albă într-un comunicat.


Justiţia pakistaneză a ordonat în cursul săptămânii eliberarea lui Hafiz Saeed, în arest la domiciliu din luna ianuarie.

Înainte de arestul la domiciliu, acest controversat lider religios care este unul dintre cele mai căutate personaje de către New Delhi, trăia în libertate deplină în Pakistan, de unde lansa frecvent îndemnuri la jihad contra Indiei.

Citește și : Un avion încărcat cu ajutoare umanitare a aterizat la Sanaa

“Eliberarea lui Saeed merge în direcţie greşită”, şi-a exprimat regretul preşedinţia SUA. Vineri, Departamentul de Stat se declarase “profund îngrijorat” în legătură cu acest subiect.

Comunicatul Casei Albe a reamintit că Trezoreria americană l-a desemnat Hafiz Saeed ca fiind “terorist internaţional” şi că Statele Unite oferă din 2012 o recompensă de zece milioane de dolari pentru orice informaţie care poate duce la arestarea sau trimiterea lui în faţa justiţiei.

“Punerea în libertate a lui Saeed fără a fi inculpat sau condamnat trimite un mesaj profund îngrijorător legat de angajamentul Pakistanului de a lupta împotriva terorismului internaţional şi merge în direcţie contrară declaraţiilor acestei ţări de a nu oferi adăpost teroriştilor pe teritoriul său”, şi-a exprimat regretul Casa Albă.

Atentatele de la Mumbai, care au fost comise în faţa camerelor de televiziune din lumea întreagă, au făcut 166 de morţi în 2008. Timp de trei zile, echipe de comando indiene au luptat pentru a elibera diferite puncte ale oraşului din mâinile atacatorilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.