Casa Albă îl acuză pe Elon Musk de ‘promovare abjectă’ a antisemitismului

Publicat:

Casa Albă îl acuză pe Elon Musk de ‘promovare abjectă’ a antisemitismului

Comentând o postare în care crede că evreii au încurajat “ura împotriva oamenilor albi”, miliardarul nu face altceva decât să repete o teorie a conspirației populară printre naționaliștii albi, a denunțat Casa Albă, scrie LE NOUVEL OBSERVATEUR, potrivit RADOR.

Casa Albă l-a acuzat pe Elon Musk vineri, 17 noiembrie, că a făcut o “promovare abjectă a urii antisemite și rasiste” într-una dintre postările sale de pe rețeaua sa de socializare X, fosta Twitter, în timpul războiului dintre Israel și Hamas.


Miliardarul i-a răspuns miercuri proprietarului unui cont, care a scris că evreii au încurajat “ura împotriva albilor”, cu acest mesaj: “Ai spus exact adevărul”.

Citeşte şi: Bălțenii au ales răul cel mai bun: ‘Bine că nu-i Dodon’

Pentru Casa Albă, postarea doar repetă o teorie a conspirației care e populară printre naționaliștii albi, potrivit căreia evreii au un plan secret de a încuraja imigrația ilegală în țările occidentale pentru a submina majoritatea albă de acolo.

Această teorie a conspirației a fost preluată în special de autorul atacului dintr-o sinagogă din Pittsburgh în 2018, care a provocat 11 morți. “Este inacceptabil să repeți minciuna odioasă care a dus la cel mai letal act de antisemitism din istoria Americii”, a declarat Andrew Bates, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, într-un comunicat referitor la acest atentat.

După primul său răspuns, Elon Musk a continuat afirmând că Anti-Defamation League (ADL), o asociație care luptă împotriva antisemitismului, “atacă pe nedrept o majoritate a Occidentului, în ciuda faptului că majoritatea Occidentului sprijină poporul evreu și Israelul”.

Casa Albă îl acuză pe Elon Musk de ‘promovare abjectă’ a antisemitismului

“Pentru că ei nu pot, conform propriilor principii, să critice grupurile minoritare care reprezintă principala amenințare” la adresa poporului evreu, a adăugat el.

ADL este unul dintre ONG-urile care denunță o creștere notabilă a dezinformării și insultelor homofobe și rasiste pe rețeaua X, deoarece regulile de moderare s-au schimbat acolo odată cu sosirea lui Elon Musk.

Proprietarul Tesla și SpaceX atacase deja AD la începutul lunii septembrie, susținând că grupul este “responsabil pentru cea mai mare parte a pierderii a veniturilor”  rețelei X.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bust al lui Stalin a fost decapitat cu un baros în apropiere de Moscova

Un bust al lui Stalin a fost decapitat cu un baros în apropiere de Moscova Un necunoscut a decapitat cu barosul un bust al dictatorului...

BREAKING – Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA

BREAKING - Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA Președintele Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA din 2024. Acesta a...

Kamala Harris a insistat pentru realegerea preşedintelui Joe Biden, la o strângere de fonduri în Massachusetts

Kamala Harris a insistat pentru realegerea preşedintelui Joe Biden, la o strângere de fonduri în Massachusetts Vicepreşedinta SUA Kamala Harris a insistat sâmbătă pentru realegerea...

O tânără a murit după o intervenție, la un spital din Chișinău. Ce spune chirurgul care a operat-o

O tânără a murit după o intervenție, la un spital din Chișinău. Ce spune chirurgul care a operat-o Valentina Lazari, o tânără de 29 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.