Casa Weidler nu a reuşit să vândă cinci tablouri atribuite lui Adolf Hitler

Publicat:

Cinci tablouri atribuite lui Adolf Hitler nu au fost achiziţionate de niciun cumpărător, sâmbătă, la o licitaţie controversată care a avut loc la Nurnberg, organizată de casa Weidler, relatează AFP, potrivit news.ro .

Picturile ar putea fi totuşi “vândute la o dată ulterioară”, au precizat organizatorii licitaţiei.


Aceştia nu au dat explicaţii cu privire la eşecul licitaţiei, însă probabil potenţialii cumpărători au fost descurajaţi de preţurile de start ridicate, de 19.000 până la 45.000 de euro, precum şi de suspiciunile legate de autenticitatea tablourilor.

Citește și : Theresa May poate ajunge la o înțelegere cu Uniunea Europeană privind frontiera irlandeză (oficial britanic)

Miercuri, în catalogul licitaţiei se aflau încă 26 de tablouri, însă acelea au fost confiscate joi de autorităţi, alături de alte 37 de piese, din cauza îndoielilor legate de autenticitate. Toate obiectele aveau semnăturile “A. H.” sau “A. Hitler”.

La licitaţia de sâmbătă s-au vândut totuşi două obiecte despre care se spune că i-au aparţinut lui Hitler: o vază de porţelan şi o faţă de masă. Ambele au fost achiziţionate la preţul de start: vaza cu 5.500 de euro şi faţa de masă cu 630 de euro. În schimb, un scaun, care avea preţul de start de 6.500 de euro, nu a fost cumpărat de nimeni.

Piesele care au fost scoase la licitaţie sâmbătă şi cele care au fost confiscate provin de la 23 de proprietari.

Parchetul din Nurnberg a deschis o anchetă cu privire la suspiciuni de falsificare şi tentativă de fraudă.

“Dacă se va dovedi că sunt falsuri, vom verifica ce a ştiut fiecare persoană care a intrat în posesia obiectelor respective”, a declarat procurorul general Antje Gabriels-Gorsolke.

Citește și : SUA şi China reiau negocierile comerciale

Unele piese aveau certificat de autenticitate, însă şi acestea pot fi falsificate.

Casa Weidler a subliniat că faptul că obiectele confiscate de poliţie sunt verificate nu înseamnă în mod automat că este vorba de falsuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.