Câte calorii ard bărbații și femeile în timpul unei partide de sex

Publicat:

Câte calorii ard bărbații și femeile în timpul unei partide de sex

Știai că poți să arzi calorii în timpul sexului? Conform unor cercetări, bărbații ard, în medie, 101 calorii în timpul actului sexual, iar femeile doar în jur de 69 de calorii, conform Daily Mail.

Aceste valori au fost stabilite în urma unei analize din 2022 a celor mai recente cercetări, care a arătat că bărbații ard 4,2 calorii pe minut, față de 3,1 calorii în cazul femeilor – o diferență de aproximativ 26%, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

De menționat este că aceste cifre pot varia considerabil în funcție de durata și intensitatea actului sexual și de diferitele poziții sexuale.

Conform profesorului Leah Millheiser, specialist în sex de la Stanford Health din California, diferența este dată de cine își asumă „rolul activ” în timpul actului sexual.

În general, bărbații au mai mult țesut muscular decât femeile, ceea ce înseamnă că ard mai multe calorii chiar și atunci când desfășoară aceeași activitate ca reprezentantele sexului frumos.

Însă, Millheiser a afirmat că cel care are „un rol mai activ” în timpul sexului va arde probabil mai multe calorii.

Dr. Jason Karp, om de știință în domeniul exercițiilor fizice și autor al „Sexercise: Exercising Your Way to Better Sex”, a spus pentru Everyday Health: „În ciuda creșterii respirației, a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale care apar în timpul sexului, se pare că sexul, ca formă de exercițiu, nu se ridică la nivelul beneficiilor în materie de sănătate cardiovasculară și de ardere a caloriilor ale altor tipuri de exerciții, cum ar fi alergatul, ciclismul și ridicarea greutăților”. 

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Motivul din spatele acestui lucru ar putea fi acela că sexul nu crește ritmul cardiac la fel de mult ca alte activități cardio intense și este mai degrabă asemănător cu o plimbare.

De asemenea, cercetările anterioare au arătat că activitatea sexuală are o durată cuprinsă între trei și 13 minute, ceea ce i-a determinat pe experți să creadă că estimarea numărului de calorii arse a avut cel mai probabil în vedere energia consumată în timpul preludiului și al sexului fără penetrare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 5 august 2024

Horoscop 5 august 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Capricornii sunt adepţii speculaţiilor şi vor încerca să facă un plan pentru a...

Un copil dispărut, căutat cu ajutorul Poliţiei, a fost găsit în timp ce dormea într-un teanc de rufe

Un copil dispărut, căutat cu ajutorul Poliţiei, a fost găsit în timp ce dormea într-un teanc de rufe Un copil care a dispărut sâmbătă seară...

VIDEO – Enigma unei mumii egiptene: viața și moartea ‘femeii care țipă’ i-a fascinat pe arheologi

VIDEO - Enigma unei mumii egiptene: viața și moartea 'femeii care țipă' i-a fascinat pe arheologi În urmă cu mai bine de opt decenii, arheologii...

Fiecare zodie are o zi norocoasă în august. Care e a ta

Fiecare zodie are o zi norocoasă în august. Care e a ta Astrologic vorbind, luna august este una foarte fluidă, în care traiectoria fiecărei zodii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.