Ce se întâmplă în ultimele momente de viață: O asistentă dezvăluie cum arată ‘viziunile’ de pe patul de moarte

Publicat:

Ce se întâmplă în ultimele momente de viață: O asistentă dezvăluie cum arată ‘viziunile’ de pe patul de moarte

Julie McFadden are misiunea de a sprijini adulții care se apropie de sfârșitul vieții, iar o mare parte din munca ei constă în a fi martoră la oamenii în ultimele lor momente.

Femeia în vârstă de 39 de ani, din Los Angeles, California, SUA, se concentrează pe a face pacienții să se simtă cât mai confortabil posibil înainte de a muri, însă ea susține că reacțiile la fiecare boală variază de la o persoană la alta, potrivit Lad Bible, scrie stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Potrivit asistentei, mulți dintre pacienții ei experimentează „viziuni” cu aproximativ o lună înainte de a muri, iar acest lucru se întâmplă atunci când oamenii care se află pe patul de moarte își amintesc de membrii familiei și de prietenii care nu mai sunt aici.

Julie McFadden se ocupă de adulții care se apropie de sfârșitul vieții. (YouTube/Asistenta Julie de la ospiciu)

„Se întâmplă de cele mai multe ori la sfârșitul vieții lor, dar nu sunt deliranți. Se numește „viziune” și este adesea foarte reconfortant pentru persoana respectivă. Nu este niciodată înspăimântător – dacă sunt speriați, este probabil că se confruntă cu delir sau paranoia, nu cu viziuni. Oamenii nu vorbesc prea mult despre asta, dar este foarte frecventă și mai mult de jumătate dintre persoanele pe care le-am îngrijit au avut această experiență. Este atât de normal să te temi de moarte și am avut mai mulți pacienți care și-au exprimat teama – dar apoi un membru al familiei a venit la ei și nu au mai fost speriați”, a declarat asitenta de terapie intensivă.

Cei care experimentează viziunile sunt conștienți și lucizi, a adăugat asistenta.

Uneori, pacienții spun că a venit o persoană dragă într-un vis, iar alteori sunt treji. De multe ori, persoanele care au experimentat acest lucru vor spune „Știu că pare o nebunie” – sunt foarte conștienți de ceea ce se întâmplă”, a mai explica McFadden.

Cu toate acestea, McFadden este de părere că cel mai rău lucru de care poți muri este ALS, cunoscută în Marea Britanie sub numele de boala neuronală motorie (MND).

Cred că MND este una dintre cele mai rele. MND este foarte rea. Dacă m-aș îmbolnăvi vreodată de MND, cred că aș accepta ajutorul medical și aș muri, adică aș ajunge probabil să iau medicamente pentru a-mi pune capăt vieții”, a declarat ea pentru podcastul Problem Solved.

Potrivit Serviciului Național pentru Sănătate din Marea Britanie, MND este o afecțiune care afectează creierul și nervii, ceea ce duce la slăbirea mușchilor.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Nu există un tratament pentru MND, dar există tratamente care ajută la reducerea impactului pe care îl are asupra vieții de zi cu zi a unei persoane”, a precizat serviciul de sănătate.

„Unii oameni trăiesc cu această afecțiune timp de mulți ani. MND poate scurta semnificativ speranța de viață și, din păcate, duce în cele din urmă la deces”, a mai specificat asistenta de terapie intensivă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 5 iulie 2024

Horoscop 5 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Fecioarele pot avea o discuţie aprinsă cu cineva din familie, din cauza unui...

The Sun: Meghan Markle și-a șters numele din certificatul de naștere al prințului Archie

The Sun: Meghan Markle și-a șters numele din certificatul de naștere al prințului Archie Conform The Sun, prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, și-au...

Gerard Butler este, din nou îndrăgostit! Cine este iubita cu 25 de ani mai tânără decât el

Gerard Butler este, din nou îndrăgostit! Cine este iubita cu 25 de ani mai tânără decât el Actorul scoțian Gerard Butler, în vârstă de 54...

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea Persoanele cu ARFID își limitează adesea mâncarea prin preferințe senzoriale sau texturale. Când Hannah avea 7 ani, le-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.