Ce se va întâmpla cu gazul promis de Guțul

Publicat:

Ce se va întâmpla cu gazul promis de Guțul

Dacă gazul promis de Evghenia Guțul va ajunge în Moldova, acesta va fi distribuit tuturor cetățenilor țării, nu doar consumatorilor din autonomia găgăuză.

Declarația aparține președintelui R. Moldova, Maia Sandu, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, în cadrul căreia a menționat că va fi corect ca cetățenii R. Moldova să aibă aceleași tarife la gazele naturale, transmite Newsmaker.md.


„Dacă ajung 10 milioane de metri cubi gratis, îi luăm la Energocom și îi redistribuim în toată țara. Asta este corect. Dacă vin aceste volume de gaze naturale gratuit, asta se va întâmpla. Nu o să-l trimită nimeni înapoi, o să-l luăm și o să-l dăm tuturor cetățenilor din Republicii Moldova, ca să fie foarte clar”, a spus Maia Sandu.

Citeşte şi: Netanyahu nici nu vrea să audă de o încetare a focului: ‘E vremea războiului!’ – Stiripesurse.md

Șeful statului a mai declarat că gazul promis ar fi, de fapt, o nouă minciună spusă de echipa fugarului Ilan Șor, care ar încerca astfel să revină în politică pentru a recaptura statul.

Ce se va întâmpla cu gazul promis de Guțul

„Eu mă întreb de ce tocmai 10 lei? De ce nu un leu, de ce nu gratis? Pentru că oamenii ăștia nu au nicio limită la făcut promisiuni. Au construit Aeroport, mâine o să construiască cosmodrom la Comrat și tot așa. Sunt minciuni pe care nu încetează să le spună, umilind așa în fiecare zi oamenii cu promisiuni deșarte și cu câțiva bănuți pe care tot de la cetățenii R. Moldova i-au furat și prin care acum încearcă să revină să recaptureze statul. Fac asta nu pentru că au mare dragoste față de cetățeni, dar pentru că vor în continuare să poată să fure din bugetul țării. Sunt minciuni, povești de adormit copiii”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că cetățenii din UTA Găgăuzia ar putea achita 10 lei pentru un metru cub de gaze naturale la iarnă. Cel puțin asta promite guvernatoarea regiunii, Evghenia Guțul.

Ce se va întâmpla cu gazul promis de Guțul

La scurt timp, Vadim Ceban a venit cu o reacție declarând că Moldovagaz nu cunoaște nimic despre noile tarife și noul furnizor pentru Găgăuzia.

Ulterior, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a spus că Evghenia Guțul nu va putea să aducă gaze naturale în Găgăuzia la un astfel de tarif, iar declarațiile acesteia sunt făcute, în prag de alegerile locale, pentru a ridica raitingul oamenilor lui Șor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prima misiune a pompierilor moldoveni în Grecia

Prima misiune a pompierilor moldoveni în Grecia Echipa pompierilor moldoveni detașată în Republica Elenă a intervenit în prima misiune la lichidarea unui incendiu de...

METEO// Vreme caldă și ploi cu descărcări electrice

METEO// Vreme caldă și ploi cu descărcări electrice Vremea se menține, în continuare, destul de caldă, însă, sunt preconizate și ploi. Citește și: Bani din fondul...

Eurostat: România este cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024/25

Eurostat: România este cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024/25 În primele două săptămâni din sezonul 2024/25, Uniunea...

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie   18 iulie este a 199-a zi a calendarului gregorian și a 200-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.