Ce trebuie să faceţi când observaţi încălcări ale legislației

Publicat:

Ce trebuie să faceţi când observaţi încălcări ale legislației

Oamenii legii încurajează implicarea comunității în monitorizarea incidentelor și încălcărilor de legislație din viața de zi cu zi. În acest context, la Bălți au fost înființate consilii de securitate comunitară, în cadrul căruia polițiștii se întâlnesc cu cetățenii, dar și cu autoritățile locale. Oamenii legii au menționat că nimeni nu trebuie să fie indiferent de ceea ce se întâmplă în jur.

„Da, sunt că le fac observație, dacă e un om matur, știți cum e, nu pot să-i fac, că deja are șapte ani de acasă, dacă așa a fost educat, așa a fost educat. Pot să fac la un copil observație că nu face cum trebuie, doar așa. – Care este reacția pe care o primiți dumneavoastră din partea celor cărora le faceți observație? – Uimire, că pentru copii nu au dat educația de care este nevoie”, transmite tvn.md.


„Trebuie să acordăm ajutor, dacă stați bine de sine stătător. Faptul că nu ai acordat ajutor la timp, deja este o încălcare de lege. Eu mereu chemam poliția sau mereu atrăgeam atenția, ceream ajutor, cumva așa”.

Citeşte şi: Ruşii au interceptat o dronă de spionaj americană deasupra Mării Negre – Stiripesurse.md

Ședința membrilor consiliilor de securitate comunitară cu societatea civilă se desfășoară periodic în municipiul Bălți.

„Noi am dorit să fortificăm conlucrarea cu consiliile date, pentru un viitor mai prosper în societate și pentru a ridica credibilitatea societății față de activitatea poliției, pentru a identifica problemele care sunt în societate, ulterior, după identificarea problemelor respective să găsim careva soluții”, spune Gheorghe Dragan, șef adjunct al Secției de Securitate Publică din Bălți.

Ce trebuie să faceţi când observaţi încălcări ale legislației

„Consiliul de securitate comunitară este un instrument foarte bun și foarte util, fiind implicat în modul corespunzător. Omul trebuie să vină din propria dorință să-și expună tendințele, careva păreri și sugestii”, menționează Veaceslav Gugurin, jurist al primăriei Elizaveta.

În Republica Moldova, conceptul de activitate polițienească comunitară este implementat ca obiectiv al Strategiei de dezvoltare a poliției, începând cu anul 2018. Acesta nu presupune crearea unui serviciu polițienesc nou sau majorare de state în efectivul poliției, ci reprezintă o modalitate nouă/diferită de activitate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.