Cea mai importantă voce a Iranului vorbeşte despre eliminarea evreilor

Publicat:

Iranul nu cere eliminarea poporului evreu, ci consideră că oamenii de toate religiile ar trebui să decidă viitorul Israelului, a declarat vineri liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

De la Revoluţia Islamică prin care a trecut în 1979, Iranul a refuzat să recunoască Israelul şi a sprijinit grupurile militante palestiniene. Israelul acuză de mult timp Iranul că vrea să îl distrugă şi consideră Teheranul ca principalul său inamic din Orientul Mijlociu.


Citeşte şi: În prag de iarnă, Putin ameninţă Europa cu TĂIEREA gazelor

“A cere eliminarea statului Israel nu înseamnă eliminarea poporului evreu”, le-a spus Khamenei oficialilor şi altor participanţi la o conferinţă islamică la Teheran, conform site-ului său oficial.

“Înseamnă că poporul Palestinei – fie ei musulmani, creştini sau evrei – ar trebui să îşi aleagă propriul guvern”, a afirmat el.

Ayatollahul Ali Khamenei, musulman şiit şi autoritatea supremă în politica internă şi externă iraniană, a criticat de asemenea puterile occidentale pentru că fac presiuni asupra Teheranului în legătură cu programul său nuclear.

“Toate naţiunile au nevoie de energie nucleară în scopuri paşnice, însă adepţii monopolului din Occident încearcă să deţină monopolul asupra acestei energii. Occidentalii ştiu că nu căutăm să obţinem arme nucleare, din cauza principiilor şi credinţelor noastre” religioase, a spus el.

Iranul a negat în mod repetat că ar fi încercat vreodată să construiască bomba nucleară, făcând referire la un decret religios emis la începutul anilor 2000 de Khamenei care interzice dezvoltarea sau folosirea de arme nucleare.

Citeşte şi: 27 de oameni au murit TRĂSNIŢI de fulgere în Pakistan

Agenţiile de informaţii ale SUA şi observatorul nuclear al ONU consideră că Iranul a avut un program de bombe atomice ascuns timp de mai mulţi ani pe care ulterior l-a oprit.

Franţa, Marea Britanie şi Germania au transmis în această săptămână că sunt extrem de îngrijorate de decizia Iranului de a relua programul de îmbogăţire a uraniului la o uzină subterană, deşi nu au cerut direct noi sancţiuni.

Decizia Iranului este cel mai recent pas dintr-o serie prin care Teheranul a încălcat limitele acordului său nuclear din 2015 cu marile puteri, ca răspuns la decizia SUA de anul trecut de a se retrage din această înţelegere şi de a reintroduce sancţiuni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.