Cea mai scumpă sticlă de whisky din lume a fost vândută la licitație

Publicat:

Cea mai scumpă sticlă de whisky din lume a fost vândută la licitație

Recordul pentru cea mai scumpă sticlă de whisky din lume a fost doborât după ce o sticlă de Macallan 1926 a fost vândută cu peste 2.1 milioane de lire sterline la o licitație Sotheby’s din Londra.

Suma a fost oferită pentru una dintre cele 40 de sticle de Macallan, cea mai veche ediție, descrisă ca o „băutură foarte, foarte valoroasă”.


Vânzarea a stabilit un nou preț record pentru o sticlă de băutură alcoolică sau vin vândută la licitație, a declarat casa de licitații pentru agenția de știri AFP, citată de The Guardian.

Cea mai scumpă sticlă de whisky din lume a fost vândută la licitație

Casa de licitații se aștepta ca sticla să fie achiziționată pentru un preț între £750,000 și £1.2 milioane, dar a depășit estimările, ajungând la £2,187,500, sâmbătă.

Tot o sticlă de Macallan 1926 a stabilit un record anterior pentru cea mai scumpă sticlă vândută vreodată, în 2019, când a fost achiziționată cu £1.5 milioane la Sotheby’s.

Citeşte şi: Kulminski: Forțele proeuropene câștigă alegerile, dar nu suficient – Stiripesurse.md

Șeful departamentului de whisky de la Sotheby’s, Jonny Fowle, a declarat pentru AFP că i s-a permis să deguste băutura de lux înainte de vânzare.

 

Fowle a spus: „Am gustat o picătură mică – o picătură mică – din asta. Este foarte bogat, are mult fruct uscat, așa cum te-ai aștepta, multe mirodenii, mult lemn.”

 

A adăugat că băutura a stat 60 de ani în butoi de stejar european închis, ceea ce se reflectă în culoare. „Nu este un whisky pe care să-l înghiți ușor. Este o băutură foarte, foarte valoroasă, dar este incredibilă,” a spus Fowle.

Cea mai scumpă sticlă de whisky din lume a fost vândută la licitație

Adami 1926 este cea mai veche ediție Macallan produsă vreodată.

Sticlele se numără printre cele doar 40 pe care Macallan, cu sediul în Moray, nordul Scoției, a confirmat că au fost îmbuteliate din Butoiul 263, în 1986.

Cu toate acestea, sticlele nu au fost disponibile pentru cumpărare și au fost oferite în schimb clienților de top ai Macallan.

Recordurile sunt doborâte de fiecare dată când una dintre sticle apare la licitație: între 2018 și 2019, recordul a fost doborât de trei ori de trei variante diferite: Sir Peter Blake, Michael Dillon și Fine and Rare.

Sticla care a doborât recordul este una dintre cele 12 sticle de Macallan 1926 ale căror etichete au fost create în 1993 de către pictorul italian Valerio Adami.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.