Kulminski: Forțele proeuropene câștigă alegerile, dar nu suficient

Publicat:

Kulminski: Forțele proeuropene câștigă alegerile, dar nu suficient

„Mă îngrijorează trendul general. Putem să extrapolăm la nivel național ceea ce s-a întâmplat la alegerile din Chișinău și să vedem un tablou trist: forțele proeuropene câștigă, dar nu suficient cât să aibă majoritate la urmpătoarele alegeri parlamentare”.

De această părere este directorul executiv IPIS, Vladislav Kulminski, care a menționat în cadrul unei emisiuni de la Tvrmoldova.md că alegerile parlamentare din 2025 reprezintă miza întregului ciclu electoral.


„Alegătorii din R. Moldova se împart în 6-7 segmente mari. PAS, în 2021, a câștigat aproape toate aceste segmente. Ce mă îngrijorează pe mine este că electoratul fidel a ieșit la vot, dar electoratul care este mai spre centru la votat pe Ion Ceban și aici este o problemă care trebuie soluționată înainte de alegerile din 2025”, a spus directorul executiv IPIS.

Citeşte şi: Biden face o nouă gafă! Reacţia lui Antony Blinken spune tot (VIDEO) – Stiripesurse.md

Vladislav Kulminski consideră că alegerile prezidențiale vor fi câștigate de Maia Sandu, dar în 2025, PAS trebuie să se gândească la ce s-a întâmplat la alegerile locale din acest an.

„Vedem același tablou în toată Republica Moldova, dar în special în raioanele de centru unde este electoratul pro-european. În istoria politică a Republicii Moldova nu a fost niciun caz în care Primăria Chișinău a fost o platformă în politica națională”, a spus Vladislav Kulminski.

Kulminski: Forțele proeuropene câștigă alegerile, dar nu suficient

Fostul primar al Municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, consideră că partidele pro-ruse „au ridicat capul la aceste alegeri locale.

„Asta se întâmplă în Republica Moldova apărată de Ucraina. Cred că ucrainenii se uită la noi și își pun întrebări. Cu toată susținerea pro-europeană, se creează un trend nou cu diverse partide mafiote și pro-ruse”, a spus Dorin Chirtoacă.

CITESTE SI

105 ani de la unirea Bucovinei cu România

105 ani de la unirea Bucovinei cu România Pe 28 noiembrie 1918, reprezentanții Bucovinei au proclamat Unirea cu România, care îi datorează boierului Iancu Flondor...

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat într-un interviu despre provocările recente în relația cu Tiraspolul,...

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova Parlamentul României va dezbate și adopta, în ședința de astăzi, 28 noiembrie, o rezoluție...

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, nu exclude că va renunța la mandatul său...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.