X

Ceban, luat la bani mărunţi: ‘În patru ani nu a început niciun proiect serios’

Ceban, luat la bani mărunţi: ‘În patru ani nu a început niciun proiect serios’

Primarul actual al Chișinăului pur și simplu nu este la locul lui. Acesta refuză să vadă problema ambuteiajelor și nu își asumă absolut nicio responsabilitate, inventând pe zi ce trece scuze tot mai ridicole. Declarația a fost făcută de deputatul PAS, Radu Marian.

Potrivit deputatului PAS, ambuteiajele pot fi rezolvate în special prin extinderea drumurilor, construcția pasajelor, podurilor, prin transport public eficient, crearea condițiilor pentru bicicliști, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Expert: Există riscul întreruperii livrărilor de gaze rusești – Stiripesurse.md

„La acutizarea ambuteiajelor contribuie și „ghetto-urile” pe care Ceban și echipa lui le aprobă prin PUZ-uri ilegale”, scrie Radu Marian.

El spune că, din păcate, la aproape patru ani de mandat, cu excepția benzilor dedicate pentru transport public, „Ceban nu a început niciun proiect serios pe acest subiect”.

Ceban, luat la bani mărunţi: ‘În patru ani nu a început niciun proiect serios’

„Ambuteiajele sunt mai strașnice decât au fost cu patru ani în urmă”, declară Radu Marian.

De asemenea, deputatul a subliniat că tot ce se face în Capitală este de fațadă, așa „cum sunt și frunzele de plastic din scuarul Eminescu”. După părerea lui Radu Marian, atâta timp cât primarul nu va fi schimbat, marile probleme ale Chișinăului vor rămâne nerezolvate.

„Avem nevoie de proiecte europene în Chișinău, nu de proiecte ale FSB-ului”, a conchis Radu Marian.

Amintim că, în cadrul unei ședințe a Primăriei, Ion Ceban a vorbit despre faptul că autorităților le-a fost solicitat să monitorizeze mai strict coridoarele verzi deschise pentru mașinile oficialilor. „Precizez că Primăria Chișinău, conform legii, este responsabilă de infrastructura din oraș, pentru a repara drumuri, trotuare, a crea locuri de parcare, pentru a face benzi. Primăria nu este responsabilă de gestionarea traficului în intersecții, așa că cerem Poliției să vină cu mecanisme clare care ar fluidiza traficul, cum ar fi crearea benzilor reversibile pe unele artere, cum ar fi Vasile Lupu și Alecu Russo, gestionarea traficului la intersecții, eliminarea parcărilor neautorizate pe străzi”, a spus Ion Ceban.

Ceban, luat la bani mărunţi: ‘În patru ani nu a început niciun proiect serios’

De asemenea, acesta a menționat că transportul public din municipiul Chișinău se deplasează mult mai rapid și i-a îndemnat pe chișinăuieni să renunțe la mașini.

Iar la data de 6 septembrie, primarul general al Capitalei, în cadrul unei conferințe de presă, a spus că responsabilitatea fluidizării traficului este a Ministerului Afacerilor Interne, întrucât Poliție municipală nu există. „Primăria municipiului Chișinău se ocupă de infrastructură, asta înseamnă drumuri, trotuare, pasaje subterane, treceri pietonale, în unele cazuri semafoare, multe alte lucruri. Vreau ca oamenii acest lucru să îl înțeleagă, noi nu avem Poliție municipală, nu are cine sta în noduri rutiere, nu are cine dirija traficul”, a declarat Ion Ceban. 

Tags: chisinauIon CebanPASRadu Marian
Categorii: PoliticăSocialȘtirile zilei