CEC a respins cererea Marinei Tauber de a fi înregistrată la alegerile pentru primăria municipiului Bălți

Publicat:

Comisia Electorală Centrală a respins cererea Marinei Tauber prin care contestă refuzul Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți de a o înregistra în calitate de candidată la alegerile pentru primăria municipiului Bălți.

Decizia a fost pronunțată de membra CEC, Ludmila Lupașco.


Citește și : Starea de urgență, prelungită în R. Moldova!

„În temeiul articolului 16 din Codul Electoral se respinge cererea prealabilă din 22 septembrie 2023 a doamnei Marina Taber cu menținerea în vigoare a actului administrativ numărul doi din 21/09/2023 a consiliului electoral al circumscripție elctorale municipal Bălți. Actul poate fi atacat în termenul de 3 zile de la data adoptării prezentei hotărâri la judecătoria Bălți. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării și se publică pe pagina web oficială a Comise Electorale Centrale”, a declarat Ludmila Lupașco, potrivit  radiomoldova.md.

Prezentă la ședință, însoțită de avocatul său, Mariana Tauber a părăsit sediul Comisiei Electorale Centrale, după un șir de polemici cu membrii CEC, înainte de a fi pronunțată decizia.

Ședința de astăzi a fost una formală. Din start a fost clar ce decizie va fi luată, a afirmat pentru Radio Moldova, Marina Tauber.

„Noi am fost invitați acolo pentru o formalitate juridică, nu mi-au dat voie să vorbesc și să-mi expun gândurile mele. Noi am luat decizia împreună cu avocatul, care îmi reprezintă interesele pe acest caz să părăsim ședința pentru că ea a fost una inutilă. După ce noi am părăsit ședința a fost luată decizie și este clar că această decizie era luată încă înainte ședinței”, a precizat Marina Tauber.

Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

Amintim că, săptămâna trecută, Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți a refuzat să o înregistreze pe Marina Tauber în calitate de candidat independent la alegerile locale din 5 noiembrie pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Ulterior, candidata a anunțat că a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FDA aprobă un nou medicament pentru boala Alzheimer

FDA aprobă un nou medicament pentru boala Alzheimer Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a dat undă verde comercializării unui nou tratament...

VIDEO// CNA confirmă: Șapte angajați vamali, inclusiv șeful Biroului Vamal Nord au fost reținuți

VIDEO// CNA confirmă: Șapte angajați vamali, inclusiv șeful Biroului Vamal Nord au fost reținuți Centrul Național Anticorupție confirmă: Șeful Biroului Vamal „Nord” al Serviciului Vamal,...

Val de demisii în administraţia Biden din cauza ofensivei israeliene în Gaza

Val de demisii în administraţia Biden din cauza ofensivei israeliene în Gaza Cel puţin 12 angajaţi ai Administraţiei Statelor Unite şi-au dat demisia în ultimele...

Bani mai mulţi pentru reabilitarea căii ferate Vălcineț-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari

Bani mai mulţi pentru reabilitarea căii ferate Vălcineț-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari Guvernul a aprobat cea de-a treia tranșă din împrumutul de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.