CEC: Agitația electorală în ziua alegerilor este strict interzisă

Publicat:

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale au declarat în cadrul unei conferințe de presă că, până la ora 12:00, circa 18% dintre alegători și-au exercitat dreptul la vot.

Președintele CEC, Angelica Caraman, a declarat că, conform unei comparații cu alegerile locale din 2019, numărul alegătorilor este mai mic cu circa 5%.


Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Reprezentanții CEC au precizat că localitatea cu cea mai ridicată prezență la vot este Pocrovca, raionul Dondușeni, unde până la această oră se atestă o rată de participare a 54% dintre alegători, iar la polul opus se află Salcia, Taraclia, unde la urne s-au prezentat mai puțin de 1% din alegători.

„În Chișinău au votat până la ora 12:00 circa 14% din alegători, cei mai activi sunt alegătorii din sectorul Botanica al Capitalei, unde au votat 13,45% dintre cei înscriși. La celălalt pol se află sectorul Buiucani, unde au votat circa 12,63% dintre alegători.”

În context, Angelica Caraman i-a îndemnat pe reprezentanții partidelor politice să nu facă agitație electorală pentru că în ziua alegerilor aceasta este strict interzisă.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

„Am vrea să atragem atenție despre faptul că astăzi nu se mai face agitație electorală și avem anumite sesizări din teritoriu că unii reprezentați ai partidelor politice ar încerca să facă agitație. Îndemnăm alegătorii să raporteze aceste cazuri pentru că agitația electorală în ziua alegerilor este strict interzisă”, a declarat președintele CEC.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.