CEC: În opt localități din R.Moldova, alegerile nu au fost validate

Publicat:

Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare privind desfășurarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie.

În cadrul unei conferințe de presă, membrii CEC au precizat că în cadrul scrutinului de duminică au participat 1.147.610 de cetățeni cu drept de vot, iar 55,36% dintre aceștia sunt femei, iar 44,64% bărbați.


Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

„Tinerii cu vârstele cuprinse între 18-25 de ani reprezintă 6,09% din numărul total de alegători, iar cei cu vârstele de +76 de ani reprezintă 5,51% din toți cei care au votat. Ei sunt urmați de alegătorii cu vârstele cuprinse între 26-35 de ani – 12,28%; 36-45 de ani – 17,38%, 46-55 de ani – 17,19%; 56-65 de ani – 22,53% și 66-75 de ani – 19,02%”, a declarat președintele CEC, Angelica Caraman.

Reprezentanții CEC au menționat că în opt localități din R. Moldova au fost înregistrate o prezență la vot mai joasă de 25%. Acestea sunt:

  • satul Sămănanca, raionul Orhei;
  • satul Cunicea, raionul Florești;
  • satul Nicolaevca, raionul Florești;
  • satul Chirsova, UTA Găgăuzia;
  • satul Aluatu, raionul Taraclia;
  • satul Cotovscoe, UTA Găgăuzia;
  • satul Salcia, raionul Taraclia;
  • satul Chioselia Rusă UTA Găgăuzia.

În cadrul acestor alegeri, după ce va fi declarat scrutinul nevalabil, va fi dispusă organizarea în termen de două săptămâni a votării repetate în cele opt localități.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

CEC precizează că persoanele alese concomitent în funcția de primar și consilier vor trebui să prezinte autorităților o cerere prin care să indice în care din aceste funcții dorește să fie validat.

„O altă modificare din Codul electoral este că timp de trei luni de la confirmarea alegerilor, buletinele de vot și listele electorale sunt păstrate la Inspectoratele de Poliție teritoriale, iar după vor fi distruse”, a spus prețedintele CEC.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.