CEC prezintă profilul candidaților din turul II al alegerilor locale

Publicat:

CEC prezintă profilul candidaților din turul II al alegerilor locale

Comisia Electorală Centrală prezintă informații despre profilul candidaților la funcția de primar în cadrul turul doi al alegerilor locale generale, care va avea loc în această duminică, 19 noiembrie.

Turul doi de scrutin va avea loc în 273 de localități din țară. Conform informațiilor statistice, din cei 544 de candidați la funcția de primar, 488 sunt desemnați de partide politice, iar 56 sunt independenți, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Un ministru israelian deconspiră planul lui Netanyahu: Vrea emigrarea voluntară a locuitorilor din Gaza! – Stiripesurse.md

În buletinul de vot vor fi înscriși câte doi candidați, cei care au acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur al alegerilor. Excepție fac satul Cotova, din raionul Drochia și comuna Todirești din raionul Ungheni, unde, în buletinul de vot, va fi înscris câte un singur candidat.

Din numărul total al candidaților, 158 sunt femei și 386 sunt bărbați. Conform criteriului de vârstă, 77 de candidați au între 23 și 35 de ani, 186 de candidați au între 36 și 50 de ani, 275 de candidați au între 51 și 70 de ani și șase candidați au peste 71 de ani.

CEC prezintă profilul candidaților din turul II al alegerilor locale

Potrivit legislației electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se declară valabile în fiecare circumscripție electorală, dacă la ele participă cel puțin 20 la sută din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din acea localitate.

După închiderea secțiilor de votare, Comisia Electorală Centrală a anunțat că au fost înregistrate 220 de încălcări și incidente.

Potrivit rezultatelor preliminare, liderul Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, a câștigat alegerile din municipiul Chișinău din primul tur.

În 11 orașe din nordul Republicii Moldova primarul a fost ales din primul tur. La Briceni au votat 3.109 cetățeni, dintre care 2.457 și-au dat votul pentru candidatul PSRM, Vitalii Gorodinschi.

CEC prezintă profilul candidaților din turul II al alegerilor locale

Potrivit expertului economic Veaceslav Ioniță, rata reală de participare la vot a alegătorilor din Moldova a fost de 58,3%. Această rată a fost stabilită în baza prezenței la vot și a numărului de alegători reali aflați în Republica Moldova.

Partidul Acțiune și Solidaritate s-a clasat pe primul loc la alegerile pentru consiliile raionale în 19 raioane ale R. Moldova.

De asemenea, Mișcarea Alternativa Națională și Partidul Acțiune și Solidaritate vor avea cei mai mulți consilieri în cadrul Consiliului Municipal Chișinău.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.