Cehia restabileşte temporar controalele la frontiera cu Slovacia

Publicat:

Republica Cehă a anunţat marţi că va relua temporar controalele de-a lungul frontierei cu Slovacia vecină, din cauza creşterii numărului de migranţi sosiţi ilegal, informează AFP, potrivit agerpres.

“Începând de la orele 24:00 în noaptea de miercuri spre joi, controalele la frontiere vor fi reintroduse la 27 de foste puncte de trecere a frontierei, pe toată lungimea graniţei cu Slovacia, timp de cel puţin zece luni”, a anunţat poliţia naţională cehă într-un comunicat publicat marţi pe Twitter.


Citește și: NASA a lovit intenţionat un asteroid, o premieră pentru omenire – Black News

Cele două ţări fac parte din zona Schengen de liberă circulaţie a persoanelor.

De la începutul lui iunie până la începutul săptămânii trecute, poliţia cehă a arestat aproape 9500 de persoane în situaţie ilegală, comparativ cu 1330 în decursul întregului an trecut.

Premierul ceh Petr Fiala a declarat că cetăţeni străini, majoritatea originari din Siria, folosesc Cehia drept ţară de tranzit, înainte de a-şi continua drumul spre alte ţări ale Uniunii Europene.

Citește și: Mexicanii cer dreptate pentru cei ’43’ de la Ayotzinapa: ‘Armata ŞTIE!’ – Black News

“Trebuie să luăm această măsură preventivă, pentru a face faţă situaţiei pe termen lung şi a-i descuraja pe migranţii ilegali să folosească această rută”, a subliniat şeful guvernului ceh într-o conferinţă de presă.

Republica Cehă şi Slovacia formau o singură ţară până în 1993, înainte de a se separa şi a instala puncte de trecere a frontierei ce au fost suprimate după intrarea simultană a celor două state în spaţiul Schengen, în 2007.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.